Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 17:56

Ημερίδα στη Χώρα για τις νέες καλλιέργειες

Γράφτηκε από την
Ημερίδα στη Χώρα για τις νέες καλλιέργειες



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2012, στη Χώρα η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας , με θέμα « Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας», υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έτσι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την καθιέρωση της καλλιέργειας πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων, άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες και τις προωθητικές ενέργειες για το ελαιόλαδο.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική Γεωργία μπορεί να γίνει κλειδί στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και θεμέλιο της ανάπτυξης.
Στην ενδιαφέρουσα αυτή Ημερίδα την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τον αγροτικό χώρο, παρουσιάστηκαν και εν συνεχεία συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :
Εναλλακτικές Καλλιέργειες : Προτεινόμενα Είδη – Διαδικασία  
Παραγωγής με εισηγήτρια την κ. Άννα Φουλίδη , Προϊσταμένη Τμήματος  Πυρηνοκαλλιέργειας – Μηλοειδών, Διεύθυνση  «Δεντροκηπευτική» - ΥΠΑΑΤ.
Προωθητικές Ενέργειες Ελαιολάδου με εισηγήτρια την κ. Λίνα Ράππου, πρ. Επικεφαλής του Τμήματος Προώθησης Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου – Στέλεχος ΥΠΑΑΤ.
Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας  - Πεδίο Εφαρμογής – Οφέλη με εισηγητή
κ. Μπόλη Σωτήρη, Σύμβουλο Τοπικής Ανάπτυξης.
Προοπτικές της Σταφιδοκαλλιέργειας με  εισηγητή τον κ. Δάλλα Αργύρη ,
Υπεύθυνο Αγορών Σταφίδας – Οικονομολόγο.
Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Αλευρά Παναγιώτη και από το
Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρη Δημήτρη.
Τέλος έγινε διαλογική συζήτηση με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από το κοινό.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος


NEWSLETTER