Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 09:19

Καλαμάτα: Κόλλησαν τα σχέδια σε Κηπούπολη και Ασπρόχωμα

Καλαμάτα: Κόλλησαν τα σχέδια σε Κηπούπολη και Ασπρόχωμα

 

Ασχημα τα νέα για τα σχέδια στην Κηπούπολη της Καλαμάτας και στο Ασπρόχωμα.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβλήματα συνεργασίας με τους μελετητές και έχουν κολλήσει οι πολεοδομικές μελέτες για τις δύο περιοχές. Η μελέτη της Κηπούπολης βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση και την τελική έγκρισή της, ενώ για το Ασπρόχωμα τα εμπόδια αφορούν την πράξη εφαρμογής.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα επεσήμανε στην “Ε” ότι ο δήμος έχει κινήσει τη διαδικασία της ειδικής πρόσκλησης και αν οι μελετητές δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα κηρυχθούν έκπτωτοι. Ειδικότερα, για το σχέδιο της Κηπούπολης η κ. Ντίντα παρατήρησε: “Εχει γίνει και η δεύτερη ανάρτησή του. Υπάρχει δυσκολία στη συνεργασία με τον μελετητή και αυτές τις μέρες γίνεται η διαδικασία για ειδική πρόσκληση, προκειμένου ο μελετητής να κηρυχθεί έκπτωτος, αν δεν ανταποκριθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα”. Μας ενημέρωσε πως “θα έπρεπε ήδη να έχει επιστρέψει κάποιες τελευταίες αλλαγές, για να πάει η πράξη εφαρμογής για την τελική έγκριση” και διευκρίνισε: “Είμαστε πραγματικά στο 95% της ολοκλήρωσης της μελέτης. Δυστυχώς, υπάρχει δυσκολία στη συνεργασία με τον μελετητή, την οποία προσπαθούμε να λύσουμε. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τον μελετητή, θα προχωρήσουμε σε ειδική πρόσκληση για να κηρυχθεί έκπτωτος και κάποιος άλλος μελετητής να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 5%, προκειμένου να κλείσει αυτή η μελέτη. Η κακή συνεργασία με τον μελετητή έχει φέρει αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα”.

Για το σχέδιο στο Ασπρόχωμα η αντιδήμαρχος μας είπε ότι “και κει υπάρχει πρόβλημα με τον μελετητή. Του έχουμε κάνει ειδική πρόσκληση με προθεσμία 15 ημερών να φέρει τη μελέτη. Ευελπιστούμε ότι τελικά θα ανταποκριθεί και θα αναρτήσουμε πολύ σύντομα την πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα”. Εξήγησε πως “έχει λήξει η προθεσμία του μελετητή να φέρει την πράξη εφαρμογής. Εχει φέρει ένα μεγάλο μέρος της μελέτης, αλλά δεν έχει φέρει το σύνολο, για να είναι δυνατή η ανάρτησή της. Αν ανταποκριθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες που λήγει η προθεσμία από την ειδική πρόσκληση, θα έχουμε πολύ σύντομα ανάρτηση μέσα στο Φλεβάρη. Αλλιώς θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την έκπτωση του μελετητή και για την ανακήρυξη καινούργιου”. Τέλος, ανέφερε ότι το σχέδιο στο Ασπρόχωμα υλοποιείται “με βάση το νόμο 4315, καθώς πραγματικά ήταν μονόδρομος και δεν υπήρχε καμία άλλη λύση που ήταν εφικτή”.

Γ.Σ.