Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 17:33

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Εντονη αντιπαράθεση, προεκλογικού χαρακτήρα, είχαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας -και υποψήφιος δήμαρχος- Γιώργος Αθανασόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής.

Αφορμή, η πρόσφατη επίσκεψη στο Δημαρχείο του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες του δήμου, τόσο οι ελαιοπαραγωγοί όσο και οι πατατοπαραγωγοί. Ο Γ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη σχεδόν... εθιμοτυπικού χαρακτήρα, καθώς ο πρόεδρος του Οργανισμού, σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, δεν πιέστηκε από τον Γ. Τσώνη για αποζημιώσεις - με συνέπεια, όπως είπε ο Γ. Αθανασόπουλος, να μην υπάρξουν δεσμεύσεις εκ μέρους του.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επέκρινε τον δήμαρχο ότι δεν προσκάλεσε τις μειοψηφίες στη συνάντηση που είχε ο Φ. Κουρεμπές στο Δημαρχείο με στελέχη του δήμου και με αγρότες, την περασμένη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας ο Γ. Τσώνης είπε ότι ο Γ. Αθανασόπουλος, ως υπάλληλος του ΕΛΓΑ, όφειλε να γνωρίζει για την επίσκεψη, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη δημοτική αρχή για την ανακούφιση των παραγωγών. Και πρόσθεσε ότι οι μειοψηφίες θα μπορούσαν να ενημερωθούν σχετικά με την άφιξη του Φ. Κουρεμπέ από τα... μέσα ενημέρωσης.

Η ένταση κλιμακώθηκε, με το δήμαρχο να καλεί παραγωγούς -που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση- να μιλήσουν για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του όσον αφορά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, ενώ την ίδια στιγμή ο Γ. Αθανασόπουλος επέκρινε τον Γ. Τσώνη για “ολοκληρωτικές αντιλήψεις”.

Η ηρεμία επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μεγάλη προσπάθεια του προέδρου του, Νίκου Κοτταρίδη. Νωρίτερα ο σύμβουλος Τάσος Παπαγεωργίου από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, σε παρέμβασή του, είχε εκφράσει απογοήτευση για την εικόνα του Σώματος, χαρακτηρίζοντας “σόου” τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

Β.Γ.Μ.