Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 21:59

Σύμβαση για αλλαγή δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Σύμβαση για αλλαγή δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

 

Υπογράφηκε χθες Τρίτη στη Μεσσήνη η σύμβαση για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε 4 χωριά: έργο προϋπολογισμού 823.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του αναδόχου, εργολάβου Γιάννη Αργυράκη, και προβλέπει ειδικότερα -όπως διευκρίνισαν τόσο ο δήμαρχος όσο και η αρμόδια για την Τεχνική Υπηρεσία αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου- την αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 8.120 μέτρων και συγκεκριμένα: α) 1.658 μέτρων δικτύου στη Νέα Κορώνη, β) 1.490 μέτρων στην Κορομηλιά, γ) 2.625 μέτρων στο Μαυρομάτι Παμίσου, δ) 2.347 μέτρων δικτύου στον Ριζόμυλο της Καρποφόρας, καθώς και την αντικάτασταση 73 δικλίδων χειρισμού στη Μεσσήνη.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 12 μήνες, και όπως εκτίμησε ο Γ. Αργυράκης, η εργολαβία θα περατωθεί μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ορίζει η σύμβαση.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το εν λόγω έργο κρίνεται αναγκαίο καθώς τα δίκτυα στα πιο πάνω χωριά αποτελούνται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες 50 και πλέον χρόνων, οι οποίοι “παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές και σημαντικά σπασίματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου συνολικά και την απώλεια νερού”.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου έργου για την βελτίωση της ποιότητας ύδρευσης στον Δήμο Μεσσήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.307.000 ευρώ, που η δημοτική αρχή ενέταξε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”. Μέρος του συνολικού αυτού πρότζεκτ, όπως τόνισε, αποτελεί και το προϋπολογισμού 1.484.000 ευρώ έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 12.978 μέτρων, στη Λογγά και την Αδριανή.

Β.Γ.Μ.