Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 14:17

Μεσσήνη: Τρολάρισμα Τσώνη στην αντιπολίτευση

Γράφτηκε από τον

 Σκωπτικός απέναντι στη μείζονα μειοψηφία εμφανίστηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης χθες, Παρασκευή μεσημέρι, στη διάρκεια της παράδοσης στο δήμο -στον χώρο του πάρκινγκ, ανατολικά του Δημαρχείου- των 4 μηχανημάτων που αγοράστηκαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.

“Σήμερα έχω καλέσει και την αντιπολίτευση εδώ, διότι ακούγονται διάφορα - και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι τώρα δεν βλέπανε, ούτε ακούγανε. Σήμερα, λοιπόν, και ακούνε και βλέπουνε” ήταν η χαρακτηριστική φράση του δημάρχου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πιο πάνω δήλωση έγινε ενώ στον ίδιο χώρο, λίγο πιο μακριά, βρίσκονταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς και άλλοι σύμβουλοι της παράταξης, που προφανώς δεν αντιλήφθηκαν τη μομφή εκ μέρους του Γ. Τσώνη.

Ο δήμαρχος στις υπόλοιπες δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση από το γεγονός, όπως είπε, ότι ως Δήμος Μεσσήνης “είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που παίρνουμε τέτοια ποσότητα μηχανημάτων μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’. Στο εξής, κάθε δημοτική ενότητα θα έχει πλέον το μηχάνημά της κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν, ούτε θα χρειάζεται τα μηχανήματα να μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο”.

“Αλλάζουμε τον δήμο σε όλα τα επίπεδα, ο δήμος αυτός έχει άλλη πορεία πλέον” συνέχισε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι “ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν έχουμε αφήσει ούτε ένα ευρώ να μην το πάρουμε, να μην το εκμεταλλευτούμε, με διαδικασίες πολύ γρήγορες. Βλέπουμε, ακούμε, μπορούμε, ξέρουμε και αλλάζουμε τον δήμο” κατέληξε ο Γ. Τσώνης.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η σκωπτική αναφορά του Γ. Τσώνη προκάλεσε την απάντηση του Γ. Αθανασόπουλου, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

“Πληροφορηθήκαμε ότι πίσω από την πλάτη μας ο δήμαρχος Μεσσήνης προχώρησε σε υποτιμητικές και απαξιωτικές αναφορές.

Η παρουσία μας στη σημερινή παράδοση των μηχανημάτων στο δήμο έγινε για να υπογραμμίσουμε ότι θα αξιοποιήσουμε αυτά τα μηχανήματα ως νέα δημοτική αρχή.

Η σημερινή απρέπεια του κ. Τσώνη χαρακτηρίζει τον ίδιο και το σύνολο της θητείας του. Αλαζονεία και κουτοπονηριά.

Λυπούμαστε γι’ αυτόν, αλλά την απάντηση θα τη λάβει σύντομα, απ’ τους πολίτες”.

Β.Γ.Μ.