Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 09:49

Καλαμάτα: Προεκλογικός καβγάς για παραχώρηση χώρου έκθεσης στην Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον

 

 

Προεκλογικός καβγάς για το χώρο λειτουργίας τουριστικής έκθεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξέσπασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν ο σύμβουλος Χάρης Βγενής ζήτησε την προκυμαία του λιμανιού και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αρνήθηκε να την παραχωρήσει αντιπροτείνοντας τις εγκαταστάσεις του ΒΙΟΠΑ ή έκταση πίσω από το ΝΟΚ.

Ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί πως θεωρεί την έκθεση προσχηματική και ότι τελικώς θα εξυπηρετήσει μόνο την προεκλογική προβολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Είπε μάλιστα ότι έχει υποβάλει και γραπτώς τις αντιπροτάσεις του για το ΒΙΟΠΑ και το ΝΟΚ στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου. Τόσο ο κ. Νίκας όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης, που είναι αρμόδιος για την παραχώρηση έκτασης στο λιμάνι, υποστήριξαν ότι το αίτημα της Περιφέρειας απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους.

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν ότι η συζήτηση θα τελείωνε κάπου εκεί, η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης έκαναν δεκτό αίτημα του κ. Βγενή να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αν το Σώμα θα συζητήσει το θέμα της παραχώρησης. Μάταια ο κ. Μαρινάκης προσπαθούσε να πείσει τον πρόεδρο του Σώματος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο και άρα δεν έχει νόημα να συζητηθεί το αίτημα του κ. Βγενή. Πολιτικά διασώθηκε μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση” που ψήφισε λευκό, επειδή όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονομάκος, δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια ανούσια προεκλογική διαμάχη.

Για την... ιστορία και μόνο η πρόταση του κ. Βγενή απορρίφθηκε με 15 ψήφους κατά, 12 υπέρ και 3 λευκά, ενώ χρειαζόταν 21 ψήφους για να γίνει δεκτή.

Θ.Λ.