Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:33

Διαγράμμιση στην Αύρας

Γράφτηκε από τον
Διαγράμμιση στην Αύρας

Διαγράμμιση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην οδό Αύρας, στο τμήμα από την Κρήτης έως τη Ναυαρίνου που έχει αναπλαστεί. Με τη διαγράμμιση που έγινε, χωροθετήθηκαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη σωστή τους θέση και οριστικοποιείται ότι απαγορεύεται η στάθμευση στην ανατολική πλευρά.

Αυτό είναι φανερό και από την εικόνα του δρόμου, καθώς με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στην ανατολική πλευρά, είναι πολύ δύσκολη, προβληματική έως αδύνατη η κίνηση από τη Ναυαρίνου προς την Κρήτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το λόγο αυτό, για τη μείωση των θέσεων στάθμευσης ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, υπάρχει αντίδραση από επαγγελματίες της οδού Ναυαρίνου. Μάλιστα, αντιπροσωπεία τους στις αρχές Ιουλίου είχε επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα και είχε καταθέσει πρόταση μονοδρόμησης των οδών Αύρας και Μεσογείων, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις στάθμευσης κοντά στη Ναυαρίνου και στη θάλασσα.

Να αναφέρουμε ότι με το έργο της ανάπλασης φτιάχτηκαν πεζοδρόμια στην οδό Αύρας και στις δύο πλευρές για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Πρόκειται για μέρος του έργου ανακατασκευής των πεζοδρομίων και του φωτισμού σε τμήματα των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER