Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:54

Δήμος Τριφυλίας: Οργισμένη απάντηση Κατσίβελα σε Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Οργισμένη απάντηση Κατσίβελα σε Λεβεντάκη

 

Στην αντεπίθεση περνά ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας απαντώντας στον νέο δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, καταλογίζοντάς του χοντροειδή ψέματα, κατασκευασμένες και συκοφαντικές ειδήσεις, σχετικά με το θέμα της δημοτικής οδοποιίας Φιλιατρών και την αναφορά του κ. Λεβεντάκη για τον δρόμο έξω από το Γυμνάσιο Φιλιατρών ότι φτιάχτηκε χωρίς να αποκατασταθεί καμία βλάβη κάτω από αυτόν.

Αυτή τη φορά η απάντηση του κ. Κατσίβελα συνοδεύεται με επίσημο ενημερωτικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου υπογεγραμμένο από το διευθυντή της Γεώργιο Γκόνη, που ουσιαστικά διαψεύδει το δημοσίευμα του κ. Λεβεντάκη.

Χαρακτηριστικά στη χθεσινή του απάντηση ο κ. Κατσίβελας αναφέρει: «Ψευδείς πληροφορίες και δημοσιεύματα. Ο κ. Λεβεντάκης από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα συνηθίζει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα σε μια προσπάθειά του να μειώσει και να εξευτελίσει θεσμούς και ανθρώπους. Με χοντροειδή ψέματα, κατασκευασμένες και συκοφαντικές ειδήσεις και με δήθεν υπηρεσίες και εργαζόμενους που επιβεβαιώνουν του λόγου του το αληθές. Εφτασε στο σημείο να μας πει ότι το “έργο ανάπλασης της εισόδου των Φιλιατρών” είναι προβληματικό και ότι θα χρειαστεί να το ξαναφτιάξει. Παραθέτω ακριβώς το απόσπασμα της δημοσίευσής του: “…εγώ φροντίζω και “ενημερώνομαι” (από την τεχνική υπηρεσία αυτού του δήμου) για τις κακοτεχνίες και τα πασαλείμματα κάποιου εκ των “έργων” σας (στο οποίο, με τόση υπερηφάνεια αναφερθήκατε, κατά τις προεκλογικές σας ομιλίες στα Φιλιατρά) και συγκεκριμένα του δρόμου, έξω από το Γυμνάσιο Φιλιατρών, ο οποίος (δρόμος) έκλεισε χωρίς να έχει αποκατασταθεί κάτω από αυτόν καμία βλάβη, γιατί (τι πρωτοτυπία…;) δεν υπήρχαν υλικά. Ενός δρόμου, που (αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου) θα πρέπει να ξηλωθεί και να κατασκευαστεί εκ νέου, με όσα αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των κατοίκων τής Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς και για την οικονομική ζημία, που θα υποστεί ο δήμος”. Αλλά ας δούμε την άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας που τον ενημερώνει όπως παρουσιάζεται με επίσημο έγγραφο και ενυπόγραφα (επισυνάπτεται). Αυτά είναι τα νέα ήθη που θέλει να εισαγάγει ο κ. Λεβεντάκης στο Δήμο Τριφυλίας. Οφείλω όμως να τον ειδοποιήσω να προσέξει μην βρεθεί ο ίδιος αλλά και η κοινωνία μας σε αδιέξοδα άκρως επιπόλαια, που αυτός δημιουργεί».

Οσον αφορά τώρα το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου που συνοδεύει την απάντησή του σε αυτό, μεταξύ άλλων αναφέρεται: “1. Η υπηρεσία μας ενημερώνει οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα με τρόπο που συνάδει με το ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχει. Η ενημέρωση γίνεται γραπτώς (όταν ζητηθεί) ή προφορικώς από εμένα προσωπικά και τον επιβλέποντα ή την επιβλέπουσα μηχανικό του κάθε έργου. Τέτοια λοιπόν ενημέρωση, με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, δεν έχει υπάρξει και δεν έχουν μεταφερθεί τέτοιες πληροφορίες από την υπηρεσία μας. 2. Θα ήταν δε εντελώς ασύμβατο με την ευθύνη και το ρόλο της υπηρεσίας μας να δηλώναμε ότι ασφαλτοστρώθηκε τμήμα οδού χωρίς να έχει αποκατασταθεί διαπιστωμένη βλάβη σε υπόγεια δίκτυα. Σας θυμίζω ότι ένας λόγος της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου ήταν τα σοβαρά προβλήματα αλλά και βλάβες που διαπιστώθηκαν σε αγωγούς ομβρίων, ύδρευσης, οπτικών ινών τηλεπικοινωνίας κ.λπ. Ολα τα ανωτέρω ολοκληρώθηκαν και μετέπειτα προχώρησαν οι εργασίες οδοποιίας και κατασκευής πεζοδρομίων».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER