Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 19:09

Ανακήρυξη μειοδότη για ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανακήρυξη μειοδότη για ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και την ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη για το έργο ανάπλασης του δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου), προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη σημερινή της συνεδρίαση.

Προτείνεται να επιλεγεί προσωρινός μειοδότης η εταιρεία PPS Square ΙΚΕ Τεχνική, που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση με 63,15%. Στη δημοπρασία υποβλήθηκαν άλλες τρεις προσφορές που κυμαίνονταν από 43,65% μέχρι και 37,29%.

Το έργο, που έχει προθεσμία υλοποίησης 180 ημέρες και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, προβλέπει: “α) Διαπλάτυνση πεζοδρομίων οδού Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος έως πλατεία Αγίου Νικολάου) μήκους 170 περίπου μέτρων και μέσου πλάτους 10,50 μ. στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο κοινόχρηστος χώρος εμβαδού περίπου 400 τ.μ., δυτικά του ιερού ναού. β) Πεζοδρόμηση ολόκληρης της οδού Σφακτηρίας, κάθετης οδού προς την Κολοκοτρώνη, μήκους 135 μέτρων και μέσου πλάτους 5,70 μ. γ) Πεζοδρομήσεις τριών καθέτων προς την Αριστομένους και την οδό Σφακτηρίας μικρών σε πλάτος οδών Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα, μέχρι το ύψος της οδού Νέδοντος, δυτικά. δ) Ανακατασκευή της υφιστάμενης παιδικής χαράς Αναψυκτηρίου (έναντι αρχής οδού Κολοκοτρώνη)”.


NEWSLETTER