Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 22:01

Υποσχέθηκε αλλαγή στο Δήμο Δυτικής Μάνης o νέος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας

Υποσχέθηκε αλλαγή στο Δήμο Δυτικής Μάνης o νέος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας

 

Την αλλαγή στο Δήμο Δυτικής Μάνης μέσα από σκληρή, επίμονη και μεθοδική δουλειά υποσχέθηκε απόψε μετά την ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για μια νέα πορεία στα πράγματα της αυτοδιοίκησης του δήμου.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας δεν προέβη σε καμία δήλωση, όπως και κανένας από τους επικεφαλής των μειοψηφιών, παρόλο που κλήθηκαν από τον κ. Γιαννημάρα εφόσον το επιθυμούσαν να πάρουν το λόγο.

“Στόχος και αποστολή μας είναι να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία του δημότη”, είπε ο Δ. Γιαννημάρας στην ομιλία του, μετά την ορκωμοσία του ίδιου και των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και προέδρων. Στην προσπάθεια αυτή προτεραιότητα θα έχει η καθημερινότητα, όπως τα σκουπίδια και το νερό, δύο βασικά προβλήματα της περιοχής, για τα οποία όμως ο Δ. Γιαννημάρας αναφέρθηκε επιγραμματικά. Αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο δρόμο που συνδέει την Καρδαμύλη με την Καλαμάτα, λέγοντας ότι το έθεσε στην πρόσφατη συνάντηση των νέων δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και αυτός δεσμεύτηκε για νέα χάραξη, δίνοντας εντολή στον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα να το προωθήσει άμεσα.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, σε ένα κατάμεστο Δημαρχείο, ενώ ο νέος δήμαρχος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε μαζευτεί. Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ποιους συνεργάτες του σχεδιάζει να ορίσει αντιδημάρχους ή πότε. Την ερχόμενη Κυριακή πάντως στις 10 το πρωί θα γίνουν δημαιρεσίες και θα εκλεγεί πρόεδρος Δ.Σ. και τα μέλη του προεδρείου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το δήμαρχο, τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όρκισε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος δώρισε στον κ. Γιαννημάρα μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου.