Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 09:02

Κυριάρχησε ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη στην ορκωμοσία Καρβέλα στην Πύλο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κυριάρχησε ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη στην ορκωμοσία Καρβέλα στην Πύλο (βίντεο)

Με το θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πύλου - Νέστορος Τάκη Καρβέλα και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι εκτός του κ. Καρβέλα, αναφορές με ιδιαίτερη βαρύτητα για την πορεία του σημαντικού αυτού έργου έκαναν κατά τις ομιλίες τους ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο νέος δήμαρχος κάλεσε σε συνεργασία “όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και ιδιαίτερα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης”, επισημαίνοντας ότι θέλει στήριξη, προτάσεις, αλλά και την εποικοδομητική κριτική τους. “Ολοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά” τόνισε ζητώντας την ενεργό συμμετοχή τους. Παρατήρησε ότι “η δύσκολη μάχη είναι μπροστά μας για να αλλάξουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες, αλλά και για να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου” και διαβεβαίωσε ότι “θα πορευτούμε με ενωτικό πνεύμα”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Θανάση Φιλιππόπουλο λέγοντας πως θυμάται το 1999, που ο ίδιος είχε έρθει ως νέος υπάλληλος στο δήμο, τις άοκνες προσπάθειες του Θαν. Φιλιππόπουλου για να περάσει στο δήμο η οικία Τσικλητήρα. Θυμήθηκε δε τα τότε λόγια του: “Δεν κάνουμε πίσω και δάνειο παίρνουμε μόνο για αναπτυξιακούς σκοπούς”.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Οπως προαναφέραμε η υπόθεση του δρόμου Καλαμάτα - Μεθώνη ήταν σε πρώτο πλάνο. Ο Τάκης Καρβέλας είπε: “Ολοι μας ενωμένοι μια γροθιά θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το έργο του δρόμου, να το ολοκληρώσουμε”, ενισχύοντας όλα όσα είχαν ακουστεί από άλλους για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα νωρίτερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας είχε αναφερθεί “στο όραμα που έχει η περιοχή για την υλοποίηση των δικτύων μέχρι Μεθώνη και Κορώνη”, ενώ απευθυνόμενος προς τον νέο δήμαρχο είπε: “Είναι υποχρέωσή σας να γίνει αυτός ο δρόμος σε συνεργασία με τους άλλους δημάρχους και τον περιφερειάρχη”.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος έκανε λόγο για “το ένα και μεγάλο έργο που χρειάζεται η περιοχή και αυτό είναι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη”, οι διαδικασίες για τον οποίο, όπως θύμισε, ξεκίνησαν “το 2007 από τον Σουφλιά”. “Κανείς δεν πρέπει να σταματήσει το δρόμο μέχρι τον Ριζόμυλο, πρέπει να φθάσει έως τη Μεθώνη” τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι “το 2020 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχει επιλεγεί η κατασκευάστρια εταιρεία και το 2021 θα κατασκευάζεται”.

Από την πλευρά του ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε: “Δεν θα είμαι σε καμία περίπτωση εμπόδιο στο να γίνει ο δρόμος. Αν δεν γίνει, δεν θα έρθει η ανάπτυξη”. Εξέφρασε όμως επιφυλάξεις για τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, υποστηρίζοντας ότι “είναι μία μακρόχρονη διαδικασία, που μπορεί να κρατήσει ακόμα και 4 χρόνια” καταλήγοντας πάντως ότι “το κύριο θέμα είναι να ολοκληρωθεί ο δρόμος”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ μίλησαν ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης και ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλίας Κανάκης, ο οποίος μαζί με την επικεφαλής της γ’ ελάσσονος αντιπολίτευσης Σοφία Αποστολοπούλου έδωσαν πολιτικό όρκο.


NEWSLETTER