Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 08:24

Χωρίς εκπλήξεις οι δημαιρεσίες στο Δήμο Μεσσήνης: Νέος πρόεδρος ΔΣ ο Ν. Φύκιρης - Οι αντιδήμαρχοι και οι Επιτροπές

Χωρίς εκπλήξεις οι δημαιρεσίες στο Δήμο Μεσσήνης: Νέος πρόεδρος ΔΣ ο Ν. Φύκιρης - Οι αντιδήμαρχοι και οι Επιτροπές

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεσσήνης εξελέγησαν χθες Κυριακή στην ειδική συνεδρίαση του σώματος.

Βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης αποτέλεσε, όχι τόσο η απουσία της Γεωργίας Παναγοπούλου -για την οποία έγκαιρα είχε ενημερώσει, όπως έγινε γνωστό-, όσο το ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τ. δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δεν πρότεινε τη συγκεκριμένη σύμβουλο της παράταξής του, ούτε για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε ως μέλος σε μία από τις πιο πάνω επιτροπές.

Στην διαδικασία των δημαιρεσιών δεν υπήρξαν εκπλήξεις, για τη θέση του προέδρου ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος πρότεινε τον Νίκο Φύκιρη ο οποίος εξελέγη με 21 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια. Ως αντιπρόεδρος προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνη ο σύμβουλος του συνδυασμού του Κώστας Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος εξελέγη με 15 ψήφους υπέρ, ενώ βρέθηκαν και 16 λευκά ψηφοδέλτια. Στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης εξελέγη ο Γιάννης Λάσκαρης, από τις ελάσσονες μειοψηφίες, λαμβάνοντας 14 ψήφους, ενώ βρέθηκαν ακόμα 16 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ας σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των δημαιρεσιών, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε ότι θα απόσχει από τη διαδικασία η οποία, όπως είπε, θεωρεί ότι δεν είναι αντιπροσωπευτική της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για τον ίδιο λόγο πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για γραμματέας του σώματος.

 

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεσσήνης.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν, ως τακτικά μέλη, από την πλειοψηφία οι Δημήτρης Καλοφωλιάς, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα και Μανώλης Δουρούμης, και από την μείζονα μειοψηφία οι Γιώργος Βουτιέρος, Χρήστος Καρύδης και Τάσος Τσερπές.

Ως αναπληρωτές των πιο πάνω στη χθεσινή ψηφοφορία αναδείχθηκαν, από την πλειοψηφία οι Νίκος Δουρούμης, Δημήτρης Γαλιάτσος και Δημήτρης Αθανασακόπουλος και από τη μείζονα μειοψηφία οι Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Νίκος Ξενογιάννης και Γιώργος Αθανασακόπουλος.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του δημάρχου τις επόμενες ημέρες θα οριστούν από την πλειοψηφία άλλοι 3 σύμβουλοι, καθώς και οι αναπληρωτές τους.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η ψηφοφορία ανέδειξε ως τακτικά μέλη, από την πλειοψηφία τους Γιώργο Στραβόλαιμο, Σάκη Βλαχοδημητρόπουλο και Νίκο Χριστοφιλόπουλο, και από τη μείζονα μειοψηφία τους Γιώργο Αθανασόπουλο, Νίκο Ξενογιάννη και Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Αναπληρωτές τους αναδείχθηκαν, από την πλειοψηφία οι Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Χαράλαμπος Μακρής, κι από τη μείζονα μειοψηφία οι Τάσος Τσερπές, Γιώργος Γρουσουζάκος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος θα ορίσει στην εν λόγω επιτροπή ακόμα 3 μέλη από την πλειοψηφία, μαζί με τους αναπληρωτές τους.

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Μετά την ολοκλήρωση των δημαιρεσιών, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ανακοίνωσε τους 7 αντιδημάρχους, η θητεία των οποίων θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Χαράλαμπος Μακρής, Τάσος Παπαγεωργίου, Κώστας Ρούτσης και Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, και τους μεταβιβάστηκαν οι πιο κάτω αρμοδιότητες:

α) Στον Δημήτρη Γαλιάτσο οι αρμοδιότητες Καθημερινότητας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων.

β) Στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο οι αρμοδιότητες Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και  Συντήρησης Οχημάτων.

γ) Στον Δημήτρη Καλοφωλιά οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, εκτός από τις αρμοδιότητες  του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών.

δ) Στον Χαράλαμπο Μακρή οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και οι αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού, εκτός από τις αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας.

ε) Στον Τάσο Παπαγεωργίου οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Οργάνωσης, Τουρισμού, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

στ) Στον Κώστα Ρούτση οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών  και του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.

ζ) Στην Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και οι αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και θέματα Νομικών Υποθέσεων.

Αναπληρωτής του δημάρχου, με την ίδια απόφαση, ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου.

Β.Γ.Μ.