Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 18:57

Καμπανάκι Αθανασόπουλου για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Καμπανάκι Αθανασόπουλου για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Μεσσήνης

Την ανησυχία του για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας μέχρι το τέλος του χρόνου εξέφρασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, το απόγευμα της Δευτέρας στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επικρίνοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή, παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν μηδενικές και δεν υπήρξε προγραμματισμός ούτε για τους επόμενους μήνες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι “δεν υπάρχει ανοιχτή εργολαβία χρήσης μηχανημάτων. Δεν υπάρχει ανοιχτή προμήθεια σκυροδέματος, δεν υπάρχουν εργολαβίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, ούτε επαρκής αριθμός χειριστών μηχανημάτων. Η έλλειψη όλων αυτών δυσκολεύει την άμεση αποκατάσταση”.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και του αγροτικού κόσμου. Διευκρίνισε ότι θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες και με ίδια μέσα θα γίνουν παρεμβάσεις κατά προτεραιότητα. Ακολούθως, σημείωσε ότι στον νέο προϋπολογισμό θα προβλεφθεί χρηματοδότηση αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, ώστε την προσεχή άνοιξη να ξεκινήσει οργανωμένα η βελτίωση της προσβασιμότητας στις αγροτικές καλλιέργειες. Σε ό,τι αφορά τους χειριστές μηχανημάτων ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει μόνιμο προσωπικό από τον Οκτώβριο.

Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ξεκίνησε η ενημέρωση των προέδρων ανά Δημοτική Ενότητα και άρχισαν οι καταγραφές των αναγκών.

Εχοντας ως στόχο την αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες, ο δήμαρχος εκτιμά ότι “σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν καταγραφεί και ιεραρχηθεί οι ανάγκες, ώστε να γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις και να μπορούν οι αγρότες με ασφάλεια να μεταβούν στα χωράφια τους. Η εμβληματική φράση «κάθε μέρα μαζί» αποκτά ουσία και περιεχόμενο με την καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία”.


NEWSLETTER