Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 09:56

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Κανάκης κατά Καρβέλα για οικογενειοκρατία

Γράφτηκε από την

 

Ανακοίνωση κατά της νέας δημοτικής αρχής Πύλου - Νέστορος με αφορμή τον διορισμό του νέου γενικού γραμματέα του δήμου εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση” Ηλίας Κανάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Ο Παναγιώτης Καρβέλας φημίζεται, λέει και πάντα σύμφωνα με το βιογραφικό του, για τις σπουδές του, την εμπειρία του ως δημοτικός υπάλληλος και την αυτοδιοικητική του πείρα ως αντιδήμαρχος του Μιχελή και Καφαντάρη. Δεν φαίνεται όμως να φημίζεται για τις εμπνεύσεις και τις επιλογές του, που αντιστρατεύονται τη λογική, υπονομεύοντας την ίδια τη νομιμότητα.

Εξηγούμαστε: Ο Παναγιώτης Καρβέλας αποφάσισε, λέει, να διορίσει γενικό γραμματέα του δήμου τον Βασίλη Τσώνη, πολιτικό μηχανικό, επειδή αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται και κυρίως επειδή μπορεί. Το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε ότι ο νέος γενικός γραμματέας του Δήμου Πύλου - Νέστορος είναι πρώτος ξάδελφος του δημάρχου και ότι η σύζυγός του είναι έμμισθη δικηγόρος του δήμου και προϊσταμένη της Νομικής του Υπηρεσίας, δεν φαίνεται να έχει καμία σημασία για τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος. Επίσης, σημασία για τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, δεν έχει ούτε η σύγκρουση καθηκόντων που μοιραία θα παραχθεί.

Η καφαντάρεια περίοδος των ιλουστρασιόν φωτογραφήσεων ακολουθείται από την καρβελική οικογενειοκρατία, κατά το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Ιδού η κανονικότητα και ας πάει να κουρεύεται εκείνος ο αρχαίος δήθεν σοφός, που ψέλλισε «αρχή άνδρα δείκνυσι». Αυτός ο αρχαίος σοφός δεν ήταν από τη Φοινικούντα και δεν ήξερε ούτε τον Παπάγο, ούτε τον Πλαστήρα”.