Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 18:37

Λεβεντάκης σε προέδρους κοινοτήτων: “Η αγροτική οδοποιία πρώτη προτεραιότητα”

Γράφτηκε από τον
Λεβεντάκης σε προέδρους κοινοτήτων: “Η αγροτική οδοποιία πρώτη προτεραιότητα”

Η αγροτική οδοποιία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Τριφυλίας σε ό,τι αφορά τις τοπικές κοινότητες, μαζί με την καθημερινότητα, τονίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου.

Οπως επισήμανε ο κ. Λεβεντάκης, η αγροτική οδοποιία αποτελεί προτεραιότητα και από την πλευρά τους ήδη εργάζονται για αυτό και θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Εδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του στόλου των μηχανημάτων του δήμου και όπως ανέφερε, η Περιφέρεια έχει παραχωρήσει ένα γκρέιντερ στο δήμο φτάνοντας έτσι τα 4 και μια μπουλντόζα, η οποία χρησιμοποιείται για τα σκουπίδια κι έτσι ο δήμος θα γλιτώσει 150.000 ευρώ που έδινε κάθε χρόνο. Επίσης, όπως είπε, υπάρχουν 4 τσάπες που δουλεύουν, ενώ μία ακόμη φτιάχνεται και θα ενταχθεί στο δυναμικό του δήμου. Επίσης γίνεται συμμάζεμα στα εργαλεία του δήμου που ήταν πεταμένα, ενώ με δική του ευθύνη και υπογραφή πληρώνουν τα συνεργεία.

Από εκεί και πέρα ζήτησε από τους προέδρους να του πάνε ένα χαρτί με τις ανάγκες που έχει κάθε χωριό, ώστε αυτές να ιεραρχηθούν και να γίνει προσπάθεια να επιλυθούν.

Τόνισε επίσης ότι σημαντικό είναι το νερό και η ύδρευση, ένα θέμα που αφορά όλους και είναι προτεραιότητας. Οπου υπάρχουν προβλήματα σε δεξαμενές ζήτησε να του αναφερθούν ώστε να επέμβει η ΔΕΥΑΤ, ενώ από τους ίδιους ζήτησε να συμβάλουν στον καθαρισμό των δεξαμενών, ώστε να πίνει ο κόσμος και οι ίδιοι καθαρό νερό.

Εμφαση έδωσε στην καθαριότητα αλλά και τον φωτισμό τονίζοντας ότι όπου υπάρχουν ανάγκες φωτισμού θα μπουν φωτιστικά σώματα και ήδη είναι σε επαφές ο δήμος με σχετική εταιρεία. Κλείνοντας ζήτησε τη βοήθεια όλων στο να καταγραφεί η περιουσία του δήμου στο Κτηματολόγιο και να καταθέσουν όσα στοιχεία γνωρίζουν για την περιουσία των τοπικών κοινοτήτων.

Να σημειώσουμε ότι στην ενημέρωση παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ασημακόπουλος, Αντώνης Βλάχος και Δημήτρης Στριμπάκος.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER