Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 04:33

Επειδή δεν παραχωρείται στο Δήμο η πρώην Καρδιολογική: Επίθεση Νίκα στο διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Επειδή δεν παραχωρείται στο Δήμο η πρώην Καρδιολογική: Επίθεση Νίκα στο διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Επίθεση στο διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, γιατί αντιτάχθηκε στην παραχώρηση της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό Νοσοκομείο στο δήμο. Χαρακτήρισε φυσιολογική την αποχώρησή του από την εκδήλωση των εγκαινίων την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σχέση με τη στάση του διοικητή για το θέμα της Καρδιολογικής. Μάλιστα, ο δήμαρχος "φωτογράφισε" την απομπομπή του κ. Μπέζου από τη διοίκηση του ιδρύματος από την κυβέρνηση συνεργασίας.
«Κάνουμε αγώνα για να διασφαλίσουμε τα παλιά κτήρια του Νοσοκομείου, για να μαζέψουμε 800 υπαλλήλους που είναι διάσπαρτοι», είπε ο κ. Νίκας και παρατήρησε ότι «σ’ αυτό τον αγώνα είχαμε απέναντι τη διοίκηση του Νοσοκομείου». Ανέφερε πως «αν δεν το είχαμε πάρει, θα είχε πάει για ιδιωτικοποίηση, για εκποίηση».
Παρατήρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να έχουν αντίθεση με το Νοσοκομείο, καθώς «μετακλητός διορισμένος υπάλληλος είναι ο διοικητής» και κατέγραψε τις προσπάθειες στήριξης του δήμου στο Νοσοκομείο, αναφερόμενος στο Κοινωνικό Φαρμακείο που συγκεντρώνει φάρμακα και για το Νοσοκομείο και στη βοήθεια για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων για τους κατοίκους των χωριών, που είναι αρμοδιότητα του Νοσοκομείου.
Για την αποχώρησή του την Παρασκευή, υποστήριξα ότι «εγώ πήγα συνοδεύοντας τον υπουργό και όταν τελείωσα έφυγα». Επέκρινε το διοικητή για την εγκατάλειψη του παλιού Νοσοκομείου, λέγοντας ότι στην Καρδιολογική έκλεψαν μέχρι και τα αλουμίνια, ενώ εγκαταστάθηκαν λαθρομετανάστες.
Ο κ. Νίκας ζήτησε «διορισμένοι να μην μπαίνουν απέναντί μας, δεν είναι πολιτικά πρόσωπα. Περισσότερος σεβασμός στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας». Και "φωτογραφίζοντας" την απομάκρυνση του κ. Μπέζου, είπε «του διοικητή δεν του πέφτει λόγος, ίσως πέφτει του επόμενου».
Για να δείξει ότι την προσπάθεια του δήμου στο παλιό Νοσοκομείο στήριξε και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «προχωράει και από τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, του κ. Μωραΐτη που κράτησε ανοιχτή τη ΣΑΕ».
Γ.Σ.


NEWSLETTER