Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 20:56

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασία του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασία του Δήμου Τριφυλίας

 

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, όπου πρόεδρος είναι ο ίδιος.

Η σύνθεσή του έχει ως εξής: Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης ως πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Ασημακόπουλο. Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Βλάχος, με αναπληρωτή του τον Νικόλαο Φρούσο. Ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, με αναπληρώτριά του τη Σταματία Αλεξοπούλου. Εκπρόσωπος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας ο διοικητής σημαιοφόρος Λ.Σ. Ηλίας Λεμπέσης με αναπληρωτή του τον υποδιοικητή σημαιοφόρο Λ.Σ. Θεόδωρο Χωραΐτη. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημήτριος Κατσαρός με αναπληρώτρια του την Ελένη Παναγιωτίδη του Τμήματος Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης της ίδιας Διεύθυνσης. Εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας η Παναγιώτα Ψιλογαλάνη διοικητική

υπάλληλος. Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας ο Νικόλαος Χριστοδούλου δασολόγος με αναπληρώτριά του τη Γιαννούλα Σταθοπούλου δασοπόνο. Εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου ο προϊστάμενος Γεώργιος Σταθάς, με αναπληρωτή του τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Τζαβάρα. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων ο διοικητής επιπυραγός Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, με αναπληρωτή του τον υποδιοικητή πυραγό Ηλία Τσιγαρά. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας ο αξιωματικός Βασίλειος Παρασκευόπουλος, με αναπληρωτή του τον αξιωματικό Νικόλαο Γεωργακόπουλο. Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Τρίπολης (Τομέας Φιλιατρών) ο Παναγιώτης Μαζαράκης με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Δημαρά. Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας Γρηγόριος Κανελλόπουλος με αναπληρώτριά του την προϊσταμένη Ασπασία Γκόνη τοπογράφο μηχανικό Τ.Ε.

Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι η σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας γίνεται για την υποβοήθηση του έργου που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δημάρχου, όπως αυτό προβλέπεται και περιγράφεται στο άρθρο 13 του Ν. 3013/2002. Στις συνεδριάσεις λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της έδρας του δήμου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών μετά από πρόσκληση του προέδρου. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καταστροφής, καθώς και του έργου αποκατάστασης των ζημιών το όργανο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, με δυνατότητα συνέχισης της συνεδρίασης και με οριζόμενους από τους μετέχοντες, αναπληρωτές τους.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER