Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 08:29

Νέα αντιπαράθεση Λεβεντάκη - Κατσίβελα, ενώ ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη

Γράφτηκε από τον

 

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας δεν κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη, καθώς κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους.

Οπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση και ψηφοφορία οι υποψήφιοι ήταν 11, από τους οποίους κανείς δεν συγκέντρωσε τα 3/5 των παρόντων συμβούλων.

Από εκεί και πέρα κόντρες είχαμε μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, με τον πρώτο να καταλογίζει στον πρώην δήμαρχο και τον πρώην προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου ότι έβαζαν εμπόδια στο έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων και ότι ουσιαστικά δεν ήθελαν να γίνει. Μάλιστα όπως σημείωσε, αυτό το λέει και εγγράφως ο ίδιος ο μελετητής του έργου. Πάνω σε αυτό υπήρξε έντονη αντίδραση από τον κ. Κατσίβελα επισημαίνοντας ότι η μελέτη του έργου άρχισε από το 1992 και η δική του δημοτική αρχή το προχώρησε. Κάλεσε δε το δήμαρχο να μην είναι ευκολόπιστος σε ό,τι ισχυρίζεται η εταιρεία και να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί το έργο.

Δεύτερο επεισόδιο στη μεταξύ τους κόντρα είχαν για το γραφείο του Κτηματολογίου στους Γαργαλιάνους, με τον κ. Λεβεντάκη να τονίζει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υπογράψει για ένα μόνο γραφείο στην Κυπαρισσία. “Από εκεί και πέρα η εταιρεία είναι ιδιωτική και αφού άνοιξε και άλλα γραφεία τώρα προχώρησε σε κλείσιμο” είπε, σημειώνοντας πως όπως τέθηκε το ερώτημα από την αντιπολίτευση ήταν εκ του πονηρού και χτύπημα κάτω από τη μέση. Ο κ. Κατσίβελας απάντησε ότι την προηγούμενη περίοδο ο δήμος παραχώρησε χώρους για τρία γραφεία σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και τους διευκόλυνε, τονίζοντας ότι “είναι ευθύνη σας να μην το έχετε πάρει χαμπάρι εσείς και οι άνθρωποί σας”.

Ο κ. Λεβεντάκης άνοιξε και το θέμα των οφειλών προς το δήμο, τονίζοντας ότι ο δήμος σε πολλές περιπτώσεις δεν εισέπραττε και ούτε καν η επιτροπή του δεν πήγαινε να καταλογίσει τις οφειλές -“όλα αυτά θα ψαχτούν και θα τα διαχειριστούν με προσοχή μέχρι και το τελευταίο ευρώ” τόνισε χαρακτηριστικά. Αφησε να εννοηθεί ότι οι σχέσεις με την Costa Navarino είναι πολύ καλές και πως το επόμενο διάστημα θα μπουν στα ταμεία του δήμου 500.000 ευρώ από την επιχείρηση αυτή. Μίλησε επίσης για τιμολόγια που δεν έχουν κατατεθεί από το τουριστικό περίπτερο Κυπαρισσίας για τα έργα ύψους 250.000 ευρώ που έπρεπε να γίνουν βάσει της μελέτης και του συμφωνητικού.

Στο θέμα του βιολογικού των Γαργαλιάνων αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Δριμής, λέγοντας πως το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι ποιος θα χρεωθεί την ήττα, αλλά ποιος θα χρεωθεί το έργο. Για το ίδιο θέμα ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως δεν νομίζει πως ο κ. Κατσίβελας ήθελε να μπλοκάρει τον βιολογικό των Γαργαλιάνων, ενώ για τον πρώην προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας είπε πως τον θεωρεί ικανό να το κάνει.

Πάντως ο κ. Λεβεντάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει μετακίνηση υπηρεσιών στο δήμο, η ΔΕΥΑΤ θα μεταφερθεί από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά και η Τεχνική Υπηρεσία από τα Φιλιατρά στην Κυπαρισσία.

Κ.Μπ.