Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 13:31

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Τριφυλίας για την κακοκαιρία

Γράφτηκε από τον

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Τριφυλίας μετά τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ετσι πέρα από μηχανήματα του δήμου, σε ετοιμότητα βρίσκονται και μηχανήματα ιδιωτών, προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί, ενώ έχει κινηθεί η διαδικασία προκειμένου από τον ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη για την πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή σημειώνεται:

«Ο Δήμος Τριφυλίας, τις τελευταίες ημέρες, ήρθε αντιμέτωπος με ένα πλήθος προβλημάτων, εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε και την περιοχή μας, τα οποία αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ολόκληρος ο μηχανισμός, καθώς επίσης και τα συνεργεία του δήμου μας, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε να υπάρξει συντονισμός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ενδεχόμενα θα δημιουργήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ετσι λοιπόν, θα βρισκόμαστε σε αυξημένη επιφυλακή και προς τούτο, πέραν των δικών μας μηχανημάτων, έχουμε θέσει (κατόπιν ενεργειών μας) σε ετοιμότητα και ιδιώτες, με σκοπό να συνδράμουν (με τα δικά τους μηχανήματα), όταν και όπου χρειαστεί, αντιμετωπίζοντας άμεσα και επαρκώς τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Κατόπιν, επίσης, δικών μας ενεργειών, έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών, σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι μόνο και είμαστε στη διάθεση του κάθε πολίτη, που έχει πληγεί, έτσι ώστε να ενημερωθεί σωστά για το τι θα πρέπει να πράξει».

 

Κ.Μπ.