Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 07:48

Ασκηση σεισμού το Μάρτιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ασκηση σεισμού το Μάρτιο στην Καλαμάτα

 

Ασκηση ετοιμότητας μετά από σεισμό πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Αν σημειωθεί κακοκαιρία, η άσκηση θα γίνει την Τρίτη 10 Μαρτίου. Θα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα οικοδομικά τετράγωνα τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Αυτό συμφωνήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η άσκηση θα αφορά την εκκένωση κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά από σεισμό, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τραυματιών. Το ιστορικό Δημαρχείο δεν θα λειτουργεί και το συντονιστικό κέντρο θα έχει ως έδρα του το πρώην Αναψυκτήριο.

Στο σενάριο περιλαμβάνονται, επίσης, κατάσβεση πυρκαγιάς, απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια, αποκλεισμοί δρόμων στους οποίους θα προβεί η Τροχαία και ασφαλής μεταφορά πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό.

Στην άσκηση θα εμπλακούν οι υπηρεσίες του δήμου και εθελοντικές οργανώσεις. Πριν από τη διενέργεια της άσκησης θα διοργανωθεί ευρεία σύσκεψη, με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για οριστικοποίηση του σεναρίου.

Στη χθεσινή σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, συμμετείχαν: Από πλευράς δήμου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας και η αρμόδια υπάλληλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Μόρφω Κουκούλη. Εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Νάκης και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ο διοικητής της πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ο υποδιοικητής Θανάσης Κατσαφάδος και ο υποπυραγός Νίκος Ηλιόπουλος. Ο Παναγιώτης Βλαχογεωργακόπουλος εκπροσώπησε την Ενωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.


NEWSLETTER