Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 10:11

Αιτήματα πυροσβεστών της Μεσσηνίας από Βασιλόπουλο στον Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από την
Αιτήματα πυροσβεστών της Μεσσηνίας από Βασιλόπουλο στον Χρυσοχοΐδη

 

Αναφορά σε αιτήματα της Eνωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας υπήρξε -μεταξύ άλλων- κατά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των πυροσβεστών στο νομό, με αφορμή και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μετέφερε στον υπουργό την αγωνία τους, όσον αφορά τις οργανικές θέσεις που θα προκύψουν μετά τις αλλαγές, εξαίροντας τη σημαντική τους προσφορά στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε την ανάγκη να παραμείνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυμένες, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες μιας και η Μεσσηνία είναι η τρίτη περιοχή πανελλαδικά σε συμβάντα πυρόσβεσης. Ο κ. Βασιλόπουλος παράλληλα ανέφερε την καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα πυροσβεστικά μέσα που ο δήμος διαθέτει, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

ΝΕΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Θέμα συζήτησης μεταξύ του υπουργού και του δημάρχου αποτέλεσε, επίσης, η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με άριστη πρόσβαση στον περιμετρικό και από εκεί, με ταχύτητα, σε όποιο σημείο της Καλαμάτας και του νομού χρειαστεί. Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε πως η κατασκευή νέου σταθμού μπορεί να γίνει μετά την παραχώρηση εκ μέρους του δήμου έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων, στα Πλακωτά, ενώ υπό εξέταση είναι ο τρόπος χρηματοδότησης και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία ΣΔΙΤ.

Ο υπουργός εκφράστηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και για το θέμα αυτό.


NEWSLETTER