Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:10

Επιφυλάξεις Βασιλόπουλου για προαστιακό σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Επιφυλάξεις Βασιλόπουλου για προαστιακό σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία

Αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία εκφράζει ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση - παρέμβαση του επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλη Μάκαρη, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “το τρένο θα πάει μέχρι Ναύπλιο και αργότερα μέχρι Τρίπολη” - και παρατήρησε: “Θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι χρήσιμος ο προαστιακός”.

Θέτοντας το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο Μαν. Μάκαρης επεσήμανε απευθυνόμενος στον δήμαρχο “και σεις και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα” και πρόσθεσε: “Στις 6 του μήνα ο περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο. Είναι μείζον θέμα. Αν συμφωνείτε, να τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη Ενωμένη” Δημήτρης Κουκούτσης συνηγόρησε για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο. Είπε ότι λείπουν ράγες στο δίκτυο Πελοποννήσου και ζήτησε να προλάβουμε τις ράγες που έχουν εκσυγχρονιστεί. Υποστήριξε ότι δεν κατηγορεί κάποια ομάδα, υπονοώντας τους ρομά, αναφέροντας με... ρατσιστικό χιούμορ “αυτά δεν τα κάνω, γιατί τα θεωρώ γυφτιές”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER