Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 13:43

Κυκλοφοριακοί πειραματισμοί στην Κυπαρισσία: Απορρίφθηκε πρόταση για την οδό 25ης Μαρτίου

Γράφτηκε από τον
Κυκλοφοριακοί πειραματισμοί στην Κυπαρισσία: Απορρίφθηκε πρόταση για την οδό 25ης Μαρτίου

 

Το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας σε πρόσφατη του συνεδρίαση απέρριψε την πρόταση του αντιδημάρχου Μελετών Εργων και Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Βλάχου για μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε διπλής κατεύθυνσης από μονής που είναι σήμερα.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως δεν μπορεί να πάρει κάποια απόφαση όταν του έρχεται απλώς μια εισήγηση αντιδημάρχου χωρίς καμία μελέτη και χωρίς να υπάρχει τεχνική εισήγηση. Επίσης επισημάνθηκε ότι τους ήρθε μια πρόταση- εισήγηση χωρίς καν να έχει πρωτόκολλο.

Να σημειωθεί ότι στην εισήγηση του αντιδημάρχου, αφού αναφερόταν σε συγκεκριμένες διατάξεις αλλά και στην ανάγκη αποσυμφόρησης του κέντρου της πόλης με τη μετακίνηση της βαριάς κυκλοφορίας από την οδό Ελ. Βενιζέλου στην οδό 25ης Μαρτίου και στην προέκταση της οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, σημειωνόταν η μετατροπή της από τη συμβολή της με την ε.ο. Πύργου - Μεθώνης έως τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου σε οδό διπλής κατεύθυνσης, ενώ όπως αναφερόταν θα γίνει και μείωση του πλάτους των πεζοδρομίων όπου απαιτηθεί.

Χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις που έγιναν από τους τοπικούς συμβούλους, η Μαρίκα Καραμπά ανέλυσε τους σχετικούς νόμους που επικαλούνταν στην εισήγηση τονίζοντας ότι απαιτείται εγκεκριμένη μελέτη από αρμόδιο μελετητή, ενώ σημείωσε πως η εισήγηση είναι χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Η Σόνια Τουρκολιά τόνισε πως από τη μια δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα να συνοδεύουν την εισήγηση και από την άλλη υπάρχει διαμαρτυρία 35 πολιτών που αντιδρούν σε αυτό και αναρωτήθηκε γιατί αυτή η διαμαρτυρία δεν έχει πάει στο Τοπικό. Ο Κώστας Παντελής υπογράμμισε πως μια τέτοια αλλαγή θα δημιουργήσει κομφούζιο στη στροφή της «Ενωσης», εξάλλου όπως είπε, το κυκλοφοριακό έχει διευθετηθεί με τα κολονάκια που μπήκαν. Ο Δημήτρης Χρονόπουλος αναρωτήθηκε αν η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, όπου επικολλάται η εισήγηση ότι έχει εφαρμοστεί στην πόλη, είναι αληθής σε σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Γιώργος Τσάλτας καταρχήν αναρωτήθηκε πώς όταν μπήκαν τα κολονάκια και η πινακίδα στην πλατεία δεν ρωτήθηκε καν το Τοπικό: “Τώρα πώς μας ρωτάνε και πώς να απαντήσουμε σε μια εισήγηση χωρίς πρωτόκολλο;”. Πρότεινε να απορριφθεί η εισήγηση του αντιδημάρχου, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ όπως είπε απαιτείται εγκεκριμένη μελέτη από αρμόδιο μελετητή.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER