Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:39

Βραδινή άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Ασκηση ετοιμότητας μετά από μεγάλο σεισμό, με την ονομασία “Σεισίχθων 2020”, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Θα λάβει χώρα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, το συντονισμό θα έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και θα συμμετέχουν ο δήμος, η Δημοτική Αστυνομία και η Κοινότητα, το ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις και διασώστες.

Το σενάριο της άσκησης αφορά την εκκένωση κτηρίων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά από σεισμό, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τραυματιών. Το ιστορικό Δημαρχείο δεν θα λειτουργεί. Χώρος συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, μετά το σεισμό, θα είναι το πρώην Αναψυκτήριο, όπου και θα συγκληθεί το συγκεκριμένο όργανο για τις ανάγκες της άσκησης.

Στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνονται, επίσης: Κατάσβεση πυρκαγιάς σε βενζινάδικο, απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια, αποκλεισμοί δρόμων στους οποίους θα προβεί η Τροχαία, καθώς και εκκένωση κατοικιών και ασφαλής μεταφορά των πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει συμφωνηθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου.

 

(Φωτογραφία αρχείου)