Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 20:34

Προτάσεις για τη διευθέτηση κοινόχρηστων χώρων στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Προτάσεις για τη διευθέτηση κοινόχρηστων χώρων στην Πύλο

Προτάσεις για τη διευθέτηση κοινόχρηστων χώρων στην κεντρική πλατεία της Πύλου καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος το Συμβούλιο της Κοινότητας.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή του, το Συμβούλιο Κοινότητας Πύλου προτείνει:

1) Μείωση του πλάτους στάθμευσης έμπροσθεν του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Πύλου, όπως αναφέρεται τούτο στο σχέδιο του δήμου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής στάσης - αποβίβασης επιβατών από τουριστικά -εκδρομικά λεωφορεία για 10 λεπτά. 2) Μείωση του πλάτους στάθμευσης που ξεκινά από τις σκάλες Μαιζώνος έως έμπροσθεν καταστήματος Κωνσταντίνου Διαμάντη. Οι ανωτέρω μειώσεις πλάτους στάθμευσης να είναι σύμφωνα με το πλάτος της υπόλοιπης διαγράμμισης του σχεδίου. 3) Κατάργηση των θέσεων πάρκινγκ δικύκλων στο νότιο μέρος της κεντρικής πλατείας, λόγω της συχνής διέλευσης από το χώρο αυτό ηλικιωμένων και παιδιών. 4) Εμπροσθεν των δύο φαρμακείων της πλατείας, να δημιουργηθούν 2 θέσεις στάθμευσης με ένδειξη για προσωρινή στάθμευση 10 λεπτών. 5) Μείωση των θέσεων τροφοδοσίας σε δύο, στη δυτική πλευρά της πλατείας από οδό Φιλελλήνων έως οδό Νηλέως. 6) Να αναρτηθεί το σχέδιο προσωρινής διευθέτησης κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής πλατείας Πύλου στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε οι συμπολίτες μας να εκφράσουν, ενδεχομένως, τις απόψεις τους, έως ότου το σχέδιο συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή του δήμου μας”.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του δήμου για το 2020, το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύλου προτείνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Βελτίωση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας της Κοινότητας Πύλου. Αλλαγή επικίνδυνων - κατεστραμμένων στύλων φωτισμού στην προβλήτα της Γιάλοβας. Τσιμεντόστρωση, τμηματικά, του αγροτικού δρόμου Ελαιοφύτου - Γιάλοβας (Αϊ-Γιώργης). Στην κεντρική πλατεία της Πύλου, μερική αποκατάσταση στο χώρο γύρω από το σιντριβάνι, λόγω επικινδυνότητας. Εργασίες στη βρύση στο Παλιονερό για τη βελτίωση της εικόνας του.


NEWSLETTER