Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 15:34

Δήμος Καλαμάτας: Απολυμάνσεις και καθαρισμός σε σχολικούς και αθλητικούς χώρους

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Απολυμάνσεις και καθαρισμός σε σχολικούς και αθλητικούς χώρους

Απολυμάνσεις και καθαρισμούς σε σχολικούς και αθλητικούς χώρους πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα τοποθετηθούν τζαμάκια-γκισέ σε όλα τα γραφεία του ΚΕΠ και των γραφείων της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Στις εισόδους του νέου Δημαρχείου, υπάλληλοι βάζουν αντισηπτικό υγρό σε όλους τους προσερχόμενους, δημότες, εργαζόμενους και αιρετούς, και καταγράφουν τα στοιχεία των πολιτών (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) ώστε να υπάρχουν δείγματα ιχνηλάτησής τους.

Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, σε συνέχεια της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση δημάρχου για την προετοιμασία του δήμου και των υπηρεσιών, σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

- Απολυμάνσεις και καθαρισμοί:

Πραγματοποιούνται καθημερινά καθαρισμοί σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ (τα οποία έχουν ήδη κλείσει).

Εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνουν απολυμάνσεις στους αθλητικούς χώρους: Τέντα, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Κάποιες από τις καθαρίστριες του σχολείου έχουν τοποθετηθεί στα δημοτικά κτήρια με στόχο τη συνεχή καθαριότητα των επιφανειών των χώρων. Εχει τοποθετηθεί προσωπικό και στις κεντρικές εισόδους των κτηρίων και ο δήμος έχει προμηθευτεί με απολυμαντικά, τα οποία παρέχονται κατά την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Απεστάλησαν μικρές ποσότητες απολυμαντικών για το προσωπικό στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και στον κρατικό αερολιμένα.

- Το προσωπικό:

Το προσωπικό των ΚΔΑΠ τοποθετήθηκε σε συναφή με την ειδικότητά τους αντικείμενα στις υπηρεσίες του δήμου. Διατίθεται προσωπικό στις κύριες εισόδους του δημαρχείου, το οποίο καταγράφει κατά την είσοδο των πολιτών τα στοιχεία τους, ώστε να υπάρχουν δείγματα ιχνηλάτησής τους.

Στα ΚΕΠ και στη Διεύθυνση Πρόνοιας η είσοδος των πολιτών γίνεται με την επίβλεψη υπαλλήλου, ώστε να είναι ελεγχόμενος ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται στις υπηρεσίες καθώς και ο χρόνος παραμονής τους σε αυτές.

- Νέες δράσεις:

Εντός του Σαββατοκύριακου θα τοποθετηθούν τζαμάκια-γκισέ σε όλα τα γραφεία του ΚΕΠ και των γραφείων της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Θα τοποθετηθούν επιτοίχια τζελ με απολυμαντικά σε όλους τους διαδρόμους του νέου Δημαρχείου και των ΚΕΠ.


NEWSLETTER