Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 13:07

Αποφάσεις για διαχείριση αδέσποτων στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αποφάσεις για διαχείριση αδέσποτων στο Δήμο Καλαμάτας

 

Αποφάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων πρόκειται να πάρει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, σε σημερινή της συνεδρίαση.

Οι αποφάσεις αφορούν χρονικές επεκτάσεις των συμφωνητικών για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά τα αδέσποτα.

Ειδικότερα, το ένα θέμα είναι η δεύτερη χρονική επέκταση του συμφωνητικού για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, για 3 μήνες ή έως την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου. Σύμφωνα με την εισήγηση, “η καθυστέρηση της εκτέλεσης των εργασιών οφείλεται αποκλειστικά σε καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού 2020 και όχι σε υπαιτιότητα του αναδόχου”.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αφορούν εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση, στειρώσεις, κτηνιατρική θεραπεία πασχόντων ζώων συντροφιάς κλπ. Στην εισήγηση διευκρινίζεται πως “κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει διαφορετικής κτηνιατρικής αντιμετώπισης, χωρίς να είναι εύκολο να προκαθοριστεί επακριβώς το χρονικό διάστημα θεραπείας ή αποθεραπείας του κάθε ζώου. Επίσης, έκτακτα περιστατικά είναι αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της σύμβασης. Οπως αναφέρει και στην αίτησή του ο κτηνίατρος, η περίοδος της αιτούμενης παράτασης είναι περίοδος ζευγαρώματος των ζώων (σκυλιών, γατιών) και μέσω της στείρωσης θα αποτραπούν ανεπιθύμητες γέννες κουταβιών, που θα επέτειναν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας”.

Το δεύτερο θέμα είναι η χρονική επέκταση του συμφωνητικού για την παροχή υπηρεσιών υλοποίησης του προγράμματος παρακολούθησης αδέσποτων ζώων (2019), προϋπολογισμού 6.497,60 ευρώ. Περιλαμβάνει τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με το νόμο και αφορά την παρακολούθηση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων μετά από κτηνιατρικές επεμβάσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου εισηγείται την επέκταση “για 3 μήνες ή έως την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου, δεδομένου ότι η καθυστέρηση της εκτέλεσης των εργασιών οφείλεται αποκλειστικά σε καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίηση του προϋπολογισμού 2020 και όχι σε υπαιτιότητα του αναδόχου”.


NEWSLETTER