Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 16:20

Δήμος Μεσσήνης: Συστάσεις για σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Συστάσεις για σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα

Να κατεβάζουν τα απορρίμματα το βράδυ και να τα ρίχνουν μέσα στους κάδους, ζητεί από τους πολίτες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης. Επιπλέον συστήνεται για αυτό το διάστημα να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Γαλιάτσος (θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των τοπικών κοινοτήτων) αναφέρει:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, είναι κατανοητό πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο για την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας δίνουν καθημερινά μάχη με σκοπό την προάσπιση της υγείας μας. Η υπηρεσία μας έχει προγραμματίσει δύο βάρδιες για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ενώ όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή.

Για τον λόγο αυτό στο επόμενο διάστημα:

- Κατεβάζουμε τα απορρίμματα από το σπίτι μας αποκλειστικά το βράδυ.

- Τα τοποθετούμε δεμένα σε σακούλες εντός των κάδων φροντίζοντας να παραμένουν κλειστοί.

- Δεν βγάζουμε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα, κ.λπ.) ή κλαδιά και χορτάρια στους κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει απολύμανση στους κάδους, έχει προγραμματιστεί πλύσιμο και όταν χρειαστεί η διαδικασία θα επαναληφθεί. Στην παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή η υπηρεσία πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συλλογή οικιακών απορριμμάτων. Η συνεργασία σας κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι ο τομέας της Καθαριότητας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Ας δείξουμε όλοι καλή θέληση και αίσθημα ευθύνης, ώστε να ξεπεραστεί σύντομα η πρωτόγνωρη κατάσταση και να διατηρηθεί ο δήμος μας καθαρός».


NEWSLETTER