Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 12:45

Στο ΕΣΠΑ η διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Στο ΕΣΠΑ η διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Πύλου - Νέστορος

 

Στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, εντάχθηκε το έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Πύλου - Νέστορος, προϋπολογισμού 877.795,40 ευρώ, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν: Στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και τη μεταφορά τους προς κομποστοποίηση. Στην οικιακή κομποστοποίηση. Στη χωριστή συλλογή αποβλήτων έντυπου χαρτιού, μέσω κατάλληλων δικτύων συλλογής στην πόλη. Στη χωριστή συλλογή και αποθήκευση σε Πράσινο Σημείο διακριτών ρευμάτων, αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση. Και στη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Με το έργο εγκαθίστανται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης και δίκτυα καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και κίτρινων κάδων για τη χωριστή συλλογή εντύπου χαρτιού στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και δημιουργείται Πράσινο Σημείο στη θέση “γιος Νικόλαος” Πύλου.

Ενδεικτικά στο έργο περιλαμβάνονται: Μελέτες για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού (container, κλαδοθρυμματιστή, κλαρκ, γεφυροπλάστιγγα). Προμήθεια 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, 850 καφέ κάδων και απορριμματοφόρου και 82 κάδων έντυπου χαρτιού.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε: “Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι σημαντική εξέλιξη για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, γι’ αυτό και απαιτείται η άμεση παρέμβαση τόσο του δήμου όσο και των δημοτών, ώστε να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την επίτευξη της ένταξης του έργου. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και σε αυτήν πρέπει να στρατευθούμε”.


NEWSLETTER