Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 21:24

Δήμος Καλαμάτας: Ανησυχία της αντιπολίτευσης για τα έργα ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ανησυχία της αντιπολίτευσης για τα έργα ΕΣΠΑ

 

Την ανησυχία τους για την τύχη έργων του Δήμου Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με αναδόχους, επεσήμαναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και δήλωσε πως θα παρακολουθεί το θέμα και θα πιέσει, αν χρειαστεί.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης είπε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι για όσα έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί στο ΕΣΠΑ, τα χρήματα θα πάνε για την πανδημία, και ρώτησε το δήμαρχο αν έχει πληροφόρηση και αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μαν. Μάκαρης, με αφορμή επιστολή του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, εξέφρασε την ίδια ανησυχία και ρώτησε αν υπάρχουν μη συμβασιοποιημένα έργα του δήμου που κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν μη συμβασιοποιημένα έργα του δήμου από το ΕΣΠΑ και έκανε λόγο για στάση αναμονής από την Πολιτεία. Είπε ότι “έργα με έγκριση δημοπράτησης εξελίσσονται κανονικά, επίσημα δεν υπάρχει τίποτα” - και δήλωσε πως “θα το παρακολουθήσουμε και θα πιέσουμε”.


NEWSLETTER