Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 19:47

Πέντε συμβασιούχους θα προσλάβει ο Δήμος Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Πέντε συμβασιούχους θα προσλάβει ο Δήμος Οιχαλίας

Πέντε άτομα για 3 μήνες πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Οιχαλίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης, για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου που συνεδρίασε διά περιφοράς τη Μεγάλη Πέμπτη.
Ειδικότερα, προβλέπεται να προσληφθούν 2 ΔΕ χειριστές γεωργικού ελκυστήρα, 2 ΥΕ εργάτες καθαριότητας κι ένας ΥΕ εργάτης ύδρευσης.
Σύμφωνα με την εισήγηση, «τα Τμήματα Καθαριότητας και Υδρευσης του δήμου μας, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν αποδυναμωθεί σε προσωπικό. Στο τμήμα καθαριότητας από τα 16 άτομα ειδικότητας ΥΕ εργατών καθαριότητας τα 2 ανήκουν σε ευπαθή ομάδες και δεν εργάζονται. Επίσης, 2 έχουν άδεια ειδικού σκοπού, διότι έχουν τέκνα κάτω των 15 ετών. Το Τμήμα Υδρευσης δεν έχει κανέναν μόνιμο υπάλληλο και αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται με δύο ΙΔΑΧ, ειδικότητας ένας εργάτης ύδρευσης και ένας χειριστής μηχανήματος.
Ακόμα, ο Δήμος Οιχαλίας διαθέτει έναν γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ), καθώς και καταστροφέα που ενσωματώνεται σε αυτόν, αλλά δεν διαθέτει υπάλληλο αυτής της ειδικότητας. Επισημαίνεται ότι ο δήμος, πέραν των μέτρων που εφαρμόζει κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχει κηρυχθεί και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Στην ενημέρωσή του το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Οιχαλίας αναφέρει ότι “μετά από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις έχει διαπιστωθεί έντονη βλάστηση στα ερείσματα της αγροτικής
οδοποιίας των τοπικών κοινοτήτων, η οποία παρεμποδίζει αφενός την απρόσκοπτη
κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και αφετέρου ελλοχεύει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών ενόψει και της θερινής περιόδου. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές και οι έκτακτες και κατεπείγουσες εποχικές αυξημένες ανάγκες σχετικά με τον καθαρισμό χόρτων κ.λπ. σε όλους τους αγροτικούς δρόμους των 5 δημοτικών ενοτήτων και των 52 τοπικών κοινοτήτων».


NEWSLETTER