Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 10:48

Η Κοινότητα Βέργας ζητεί άμεση εφαρμογή απαλλοτρίωσης στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την

Την άμεση εφαρμογή της απαλλοτρίωσης και στις δύο πλευρές της απόληξης της οδού Ναυαρίνου προτείνει με απόφασή του το Συμβούλιο της Κοινότητας Βέργας.

Υπενθυμίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το 2015 με απόφασή του είχε εγκρίνει ομόφωνα την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των φερομένων ιδιοκτητών, προκειμένου ο δήμος στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατασκευή του κόμβου επί της συμβολής της επαρχιακής οδού με τη Ναυαρίνου.
Με έγγραφό του προς τη δημοτική αρχή, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι “έως σήμερα και με την υλοποίηση του κόμβου η παραχώρηση των απαλλοτριωμένων κτημάτων σε δημόσια χρήση έχει υλοποιηθεί από τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, μερικές ιδιοκτησίες, κυρίως στο τμήμα της οδού Ναυαρίνου, εξακολουθούν να δεσμεύουν δημόσιο χώρο με ό,τι πρόβλημα αυτό συνεπάγεται για την εύκολη και απρόσκοπτη μετακίνηση των πεζών. Παράλληλα, εγείρεται το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης όλων των ιδιοκτητών έναντι των αποφάσεων της διοίκησης, αλλά και ζήτημα δημοσίου συμφέροντος”.
Το Συμβούλιο της Κοινότητας Βέργας κρίνει απαραίτητη “την εκκίνηση των διαδικασιών για την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. Καλαμάτας και την κατασκευή ικανού πλάτους πεζοδρομίου κατά μήκος του δρόμου, όπως αυτό προβλέπεται”.
Ακόμα, ενημερώνει ότι με ΦΕΚ του 1961 κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου για την παραλλαγή του τμήματος Παραλίας Καλαμάτας - Παραλίας Αγ. Σιών, της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτας - Καρδαμύλης, η οποία και συντελέστηκε με την παρακατάθεση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους με άλλο ΦΕΚ την ίδια χρονιά.