Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 09:57

Καλαμάτα: Τι προβλέπει η α’ φάση ανάπλασης της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την

Τις διαδικασίες δημοπράτησης της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι, πρόκειται να καταρτιστούν οι όροι και να συνταχθεί η διακήρυξη, καθώς και να συγκροτηθεί η επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Με την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, σύμφωνα με όσα έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Προβλέπεται η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της Ναυαρίνου (προς την Ανατολική Παραλία, με τη δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρων. Λίγο πιο νότια δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη - λωρίδα πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων. Προβλέπεται και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου σε βάρος του υφιστάμενου δρόμου κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας. Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς τη Ναυαρίνου οδούς Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα. Για την κυκλοφορία των οχημάτων και την αστική συγκοινωνία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Ακρίτα και στη συνέχεια από την οδό Κρήτης.