Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 09:24

Στρατηγείο κατά της παραβατικότητας στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Στρατηγείο κατά της παραβατικότητας στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας

Στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Αυτό οριστικοποιήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση στο δήμο, του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, που συζήτησαν για το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος μας ενημέρωσε ότι το Κέντρο θα βρίσκεται στο ισόγειο, από την πλευρά της Νέδοντος, απέναντι από το γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας. Παρατήρησε ότι θα έχει τηλεφωνικό κέντρο και κέντρο παρακολούθησης της κυκλοφορίας, για να ενημερώνεται αμέσως από πολίτες καθώς και από τις κάμερες στο νέο Δημαρχείο και τις νέες που θα τοποθετηθούν στα συνεργεία του δήμου και στις εισόδους - εξόδους των χωριών στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών, Αριος και Θουρίας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την παραβατικότητα των ρομά.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι από τις αρχές Μαρτίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει στείλει το σχέδιο του μνημονίου συνεργασίας, αλλά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει. Παρατήρησε πως υπάρχει πίεση από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ειδικό συνεργάτη του Μεσσήνιο στην καταγωγή κ. Γαλιάτσο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του Επιχειρησιακού Κέντρου.
Ακόμα, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι ενδεχομένως ο δήμος θα αγοράσει δύο περιπολικά που πρέπει να στελεχωθούν από ομάδες ΟΠΚΕ, οι οποίες θα επιβλέπουν όλο το 24ωρο τις πολύπαθες περιοχές του δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σε συσκέψεις στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, είχε ανακοινώσει ενίσχυση των ομάδων της ΟΠΚΕ, νέα οχήματα και αύξηση των περιπολιών για τη μείωση της παραβατικότητας στη Μεσσηνία.

Λίγες μέρες αργότερα, ο υπουργός είχε δεχτεί στο γραφείο του στο υπουργείο τον δήμαρχο Καλαμάτας και 5 προέδρους κοινοτήτων, στους οποίους είχε επισημάνει ότι εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία ενός Επιχειρησιακού Κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι σε 1 με 1,5 μήνα θα βρεθεί ξανά στην Καλαμάτα, για να ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Τέλος, στις αρχές Μαρτίου ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι “ενισχύεται η ΟΠΚΕ στο Δήμο Καλαμάτας με 10 επιπλέον αστυνομικούς, με διευθυντή και με 2 επιπλέον οχήματα. Με την ενίσχυση της δύναμης αναμένεται να ενταθούν οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία σε χωριά και άλλα σημεία του δήμου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER