Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 11:31

Δήμος Καλαμάτας: Προς ανάκληση ο ορισμός δικηγόρων σε κληροδοτήματα

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Προς ανάκληση ο ορισμός δικηγόρων σε κληροδοτήματα

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον ορισμό δικηγόρων σε κληροδοτήματα του δήμου.

Και προέτρεψε τον πρόεδρό της, αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα, να ανακληθεί η απόφαση την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.
Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 6 Μαΐου, μετά την καταγγελία του συμβούλου του “Πρότυπου Δήμου” Παναγιώτη Χειλά για ανάθεση εργασίας σε κουμπάρα του δημάρχου από την Οικονομική Επιτροπή, στον ορισμό δικηγόρων για θέματα κληροδοτημάτων.
Η καταγγελία αυτή είχε οδηγήσει στην έντονη αντίδραση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, με επίθεση προς τον κ. Χειλά ότι “διαβάλλει προσωπικότητες και ανθρώπους” (με αφορμή και προηγούμενες αναρτήσεις του). Και είχε ακολουθήσει ήπια αντιπαράθεση του δημάρχου με τον Βασίλη Τζαμουράνη.
Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε συγκεκριμένη υπόθεση κληροδοτήματος σε δικηγόρο που είχε οριστεί στην επίμαχη απόφαση (ακυρώνοντας τον μακροχρόνιο ορισμό), μετά από προσφορά της, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αρμοδίου αντιδημάρχου.
Να υπενθυμίσουμε ότι τον ορισμό δικηγόρων σε κληροδοτήματα, στην Οικονομική Επιτροπή της 6ης Μαΐου, τον είχε καταψηφίσει ο Βασίλης Τζαμουράνης, ενώ ο Βασίλης Κοσμόπουλος είχε ψηφίσει λευκό.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου δήλωσε ότι “δεν στηρίζουμε την απόφαση για δικηγόρους σε κληροδοτήματα” (την είχε υπερψηφίσει ο σύμβουλος - εκπρόσωπός της στις 6 Μαΐου), καθώς όπως είπε, “δέχτηκα πολλά παράπονα από δικηγόρους που για τόσα χρόνια συνάδελφοί τους θα έχουν τα κληροδοτήματα. Να δίνουμε ανά υπόθεση του κάθε κληροδοτήματος σε δικηγόρο”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER