Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 08:12

Καλαμάτα: Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις για το αντιπλημμυρικό από Θουρία έως Νοσοκομείο

Καλαμάτα: Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις για το αντιπλημμυρικό από Θουρία έως Νοσοκομείο

 

Τις απαλλοτριώσεις για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, στον Αντικάλαμο, προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας.

“Ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημόσιας ωφέλειας”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται πως “τα ακίνητα που πρόκειται να απαλλοτριωθούν βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ελέγχθηκαν κι εγκρίθηκαν αρμοδίως από τη διευθύνουσα υπηρεσία ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας» Α’ φάση. Η απαλλοτρίωση αυτή είναι αναγκαία για την κατασκευή των κεντρικών συλλεκτήρων ομβρίων του έργου”.

Ο δήμος καλεί τους φερόμενους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σε διάστημα ενός μήνα, “σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα των ακινήτων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν, να λάβουν γνώση καθώς και για τις προβλεπόμενες από την παρ. 5 του άρθρου 3 του Ν.2882/2001 (Φ.Ε.Κ. 17’/2001) ενέργειές τους”.

Η αρμόδια υπηρεσία για την παροχή σχετικών πληροφοριών είναι το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στον παλιό εθνικό δρόμο (προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με έκπτωση 53,5%), που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, στις αρχές Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί με άλλη εργολαβία. Ο δήμαρχος είχε ενημερώσει ότι η εργολαβία διακόπηκε, καθώς εκκρεμούσαν απαλλοτριώσεις για την υλοποίηση εργασιών σε κτήματα δυτικά του δρόμου. Είχε παρατηρήσει ότι το έργο θα προκηρυχθεί ξανά για να ολοκληρωθεί το 40% που απομένει.

Για το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο από το νοσοκομείο έως και τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο (προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ με ανάδοχο την εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%), ο δήμαρχος είχε πει ότι εκκρεμεί η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, ώστε οι εργασίες να συνεχιστούν επί του εθνικού δρόμου, εκτιμώντας πως αυτό θα γινόταν το επόμενο διάστημα, την άνοιξη.

Για το τρίτο αντιπλημμυρικό από την Παναγίτσα έως το Νέδοντα (προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, ανάδοχος έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία Αγγελική Μπαρούνη - Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση 44,18%) είχε πει ότι εκκρεμεί η περιβαλλοντική μελέτη, ενώ είχε επισημάνει πως υπάρχει σύνδεση και με την οριοθέτηση του Νέδοντα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γ.Σ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)