Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 12:20

Με διευρυμένες δράσεις το ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Με διευρυμένες δράσεις το ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης θα συνεχίσει και το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021 τη λειτουργία του, με διευρυμένες δράσεις.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η ανταπόκριση των γονέων την εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε, αλλά και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν τα παιδιά τους τη νέα χρονιά, ενισχύει την απόφαση της δημοτικής αρχής να μεριμνήσει ώστε ο δημιουργικός χρόνος που θα περνούν τα παιδιά τα απογεύματα στο ΚΔΑΠ να έχει επιπλέον αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.
Τα ΚΔΑΠ είναι δομές στις οποίες απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, από 5 έως 12 ετών, κατά τις απογευματινές ώρες. Αποτελούν έναν βασικό θεσμό εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών και διαδραματίζουν έναν πολυδιάστατο ρόλο στην τοπική κοινωνία, καθώς στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.
Ο Δήμος Μεσσήνης αξιολογώντας την προσφορά των ΚΔΑΠ στην απασχόληση των παιδιών και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με οργανωμένες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, θα ενισχύσει φέτος το πρόγραμμά τους με ανανεωμένες δράσεις για τις οποίες έχει εκφραστεί ενδιαφέρον.
Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στη εν λόγω δομή, τόνισε ότι “τα ΚΔΑΠ αποδεδειγμένα υλοποιούν προγράμματα που προσφέρουν γνήσια ψυχαγωγία και ωφελούν τον τρόπο σκέψης των παιδιών, την κοινωνικοποίησή τους, δυναμώνουν τις φιλίες τους και εξελίσσουν τα ταλέντα τους. Παράλληλα, επιτυγχάνουν διττό στόχο, καθώς πέρα από τις ποιοτικές παιδαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες, συνδράμουν τους γονείς που εργάζονται. Εμείς, ως δημοτική αρχή, αξιοποιούμε τα οφέλη της δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης που παρέχει η δομή”.
Η λειτουργία των ΚΔΑΠ εντάσσεται στη δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” της ΕΕΤΑΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά στην έναρξη εγγραφών στο ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2722360110 και 2722360150.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER