Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 09:41

Πύλος: Διαμαρτυρία Καρβέλα για κινητικότητα υπαλλήλων

Γράφτηκε από την
Πύλος: Διαμαρτυρία Καρβέλα για κινητικότητα υπαλλήλων

 

 

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κινητικότητα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν από την προκήρυξη 3Κ/2018, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος στην επιστολή του τονίζει το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η δυνατότητα κινητικότητας ή σε κάποιες περιπτώσεις η απόσπαση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018, σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους δήμους.

Αποτέλεσμα της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι η πλήρης αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και η μη ανταπόκριση των ως άνω υπηρεσιών στο έργο τους, το οποίο αφορά την καθημερινότητα των δημοτών.

“Οπως αντιλαμβάνεστε, παρότι με την προκήρυξη 3Κ/2018 καλύφθηκαν οι υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις των ΟΕΥ του δήμου μας, με το ανωτέρω ισχύον καθεστώς της κινητικότητας, συνεπάγεται η δέσμευση των οργανικών θέσεων του ΟΕΥ, ενώ ταυτόχρονα οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν δύναται να εξυπηρετούν τους δημότες”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, ο κ. Καρβέλας προτείνει την άμεση αναθεώρηση των ισχυουσών διατάξεων περί κινητικότητας, ενώ παράλληλα με αντίστοιχη επιστολή του ζητεί την υποστήριξη των άλλων πέντε δημάρχων της Μεσσηνίας στο συγκεκριμένο αίτημά του.


NEWSLETTER