Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 18:20

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα

 

Τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα, στις παλιές αποθήκες της ΑΤΕ, επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” 2019-2020, του Πράσινου Ταμείου, για το έργο “Επισκευαστικές εργασίες διαμόρφωσης κτηρίου Δ.Κ. Χώρας για τη δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 562.000 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από πόρους του δήμου.

Σύμφωνα με το αίτημα, η δράση αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών της ΑΤΕ που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου στη Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της αλλαγής χρήσης των αποθηκών, προτείνονται η διαμόρφωση του χώρου ως αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, η εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, η απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν τη στέγη του κτηρίου, η θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση και η επίστρωση της στέγης του με ασφαλτικά κεραμίδια.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε ότι “ο δήμος στερείται βασικών υποδομών πολιτισμού, και αυτό το σοβαρό ζήτημα επιδιώκουμε να επιλύσουμε, αιτούμενοι ένταξη στο ως άνω πρόγραμμα. Με την ανάπλαση των αποθηκών, προσδοκούμε ποιοτικότερες συνθήκες υλοποίησης πολιτισμικών δρώμενων στη Χώρα. Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές”.


NEWSLETTER