Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 08:47

Ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας στην Μπούκα

Γράφτηκε από τον
Ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας στην Μπούκα

 

Τη Γαλάζια Σημαία που απέσπασε ο Δήμος Μεσσήνης, ανάρτησε χθες το πρωί στην παραλία της Μπούκας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Μαζί με τους αντιδημάρχους Τάσο Παπαγεωργίου και Δημήτρη Γαλιάτσο επεσήμαναν τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του δήμου για την αναβάθμιση της παραλίας και την ανάπτυξη της περιοχής της Μπούκας.

Αμέσως μετά την ανάρτηση ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι η Γαλάζια Σημαία “αποτελεί σύμβολο ποιότητας της παραλίας” κι έκανε λόγο για “αρκετές παρεμβάσεις του δήμου για να γίνει πιο όμορφη και πιο ελκυστική”. Παρατήρησε ότι η περιοχή είναι ενταγμένη στο ΓΠΣ και υπενθύμισε τις διαδικασίες για εκπόνηση μελέτης στην ΛΠ3 περιοχή, “για να δώσουμε άλλη αναπτυξιακή προοπτική”. Ανέφερε ότι περιλαμβάνει μια έκταση 5.000 - 6.000 στρεμμάτων, με στόχο να εκδοθούν οικοδομικές άδειες και δήλωσε πως θα δουλέψουν και για την πολεοδόμηση της β’ κατοικίας, που τώρα βρίσκεται στην περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο δήμαρχος επικεντρώθηκε στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο, επισημαίνοντας την ανάγκη για εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας, για κοινή στρατηγική ανάπτυξη της παραλίας.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι “για μας η Γαλάζια Σημαία είναι επιβράβευση για το φυσικό κάλλος” και μίλησε για καθαρότητα των νερών, υπογραμμίζοντας ότι όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει καθαρότητα νερών. Παρατήρησε ότι είναι πλήρως οργανωμένη παραλία με ναυαγοσωστική κάλυψη, φιλική και για τα ΑμεΑ.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλιάτσος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αναβάθμισης της παραλίας της Μπούκας κι επικεντρώθηκε στο φωτισμό του παλιού Τελωνείου, στην αναβάθμιση των σκιάστρων, στην καινούργια παιδική χαρά και στο φωτισμό του μόλου, για να φαίνεται από πολύ μακριά.

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ιδιαίτερα την Υπηρεσία Καθαριότητας που διατηρεί την καθαριότητα στην πλαζ και στο δασάκι.

Γ.Σ.


NEWSLETTER