Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:22

Παρουσιάστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής: Λίγο απ’ όλα στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Παρουσιάστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής: Λίγο απ’ όλα στη Ναυαρίνου

 

 

Απ’ όλα, πεζοδρόμηση, μονοδρόμηση και κανονική κυκλοφορία, προβλέπει η πρόταση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τη Ναυαρίνου, που θα ξεκινήσει πειραματικά μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Την πρόταση αυτή παρουσίασαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου - επικεφαλής της ομάδας εργασίας των υπηρεσιακών παραγόντων που είχε οριστεί, στη δραματικά λειψή Διαπαραταξιακή Επιτροπή το απόγευμα της Τρίτης, στο ιστορικό Δημαρχείο.

Στην πρόσκληση του δημάρχου από τις μειοψηφίες ανταποκρίθηκαν μόνο δύο επικεφαλής, ο Μανώλης Μάκαρης και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος και απουσίασαν οι Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Μαρία Οικονομάκου, Τόνια Κουζή και Δημήτρης Οικονομάκος.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε, το τμήμα από τη Φαρών έως την Ακρίτα θα πεζοδρομηθεί. Από Ακρίτα έως Ηρώων θα υπάρχει κανονική διπλή κυκλοφορία οχημάτων και από Ηρώων έως Αύρας θα γίνει μονοδρόμηση με κίνηση των οχημάτων από ανατολή (παραλία) προς δύση (πόλη). Τέλος από Αύρας μέχρι “Φιλοξένια” θα υπάρχει διπλή κατεύθυνση.

Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι θα μονοδρομηθούν οι οδοί Αύρας (από Ναυαρίνου έως Κρήτης) και Μεσογείων (συνοικισμός Νικηταρά), για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα και κυρίως της στάθμευσης.

Για τις σοβαρές αυτές αλλαγές αναμένεται να συνεδριάσει και να τις εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αυτό προβλέπεται από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Η ενημέρωση αφορούσε, ακόμα, τη δημιουργία πάρκων τσέπης (pocket park), περιφερειακά της πόλης.

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και παρέστη ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου, Στάθης Σταματόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει για το σχέδιο του νέου κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου. Λόγω της πολύ μικρής συμμετοχής των επικεφαλής των παρατάξεων, έκανε μια γενική ενημέρωση και αποφασίστηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, στο ιστορικό Δημαρχείο, να συνεδριάσει εκ νέου η Διαπαραταξιακή, για τον κανονισμό λειτουργίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο για τη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής, μετά την ενημέρωση από την κ. Αγρίου υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις, συμπληρωμένες από τυχόν παρατηρήσεις των επικεφαλής.

Γ.Σ.


NEWSLETTER