Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 08:56

Καλαμάτα: Από Τετάρτη αποφάσεις για την Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

 

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας πρόκειται να πάρει απόφαση για τις πεζοδρομήσεις - μονοδρομήσεις στη Ναυαρίνου το φετινό καλοκαίρι, και γενικά για τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και τις ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε λόγο, χθες, για πόλη ήπιας κυκλοφορίας - και ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 17 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του πάρκινγκ στο λιμάνι, για την καλοκαιρινή περίοδο.

Είπε ότι για τις αλλαγές στη Ναυαρίνου έχουν συζητήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ και τα ταξί κι έχουν λάβει υπόψη τους την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι προμηθεύονται στάμπες και χρώματα για τις σηματοδοτήσεις που θα χρειαστούν στην παραλιακή οδό και σε άλλους δρόμους.

Ακόμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε στο σχεδιασμό των “πάρκων τσέπης” (προβλέπονται συνολικά 15, τα 2-3 από φέτος) θα συμβάλουν οι Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε Διαπαραταξιακή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου - επικεφαλής της ομάδας εργασίας των υπηρεσιακών παραγόντων  που είχε οριστεί, παρουσίασαν την πρόταση για τη Ναυαρίνου που πειραματικά θα εφαρμοστεί το φετινό καλοκαίρι και η οποία προβλέπει: Πεζοδρόμηση στο τμήμα από τη Φαρών έως την Ακρίτα. Στο επόμενο τμήμα, από Ακρίτα έως Ηρώων, κανονική διπλή κυκλοφορία οχημάτων. Από Ηρώων έως Αύρας μονοδρόμηση με κίνηση των οχημάτων από ανατολή (παραλία) προς δύση (πόλη) και από την Αύρας και πέρα διπλή κυκλοφορία.

Ακόμα, αναμένεται να μονοδρομηθούν οι οδοί Αύρας (από Ναυαρίνου έως Κρήτης) και Μεσογείων (συνοικισμός Νικηταρά), για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα στην Αύρας.

Γ.Σ.