Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:37

Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Πύλο

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρέσβης ενημέρωσε τον δήμαρχο για το Παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και για το έργο της πρεσβείας στην Ελλάδα, τονίζοντας την πολύχρονη δοκιμασία του παλαιστινιακού λαού. Επιπλέον, ζήτησε τη συμμετοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο αυτοδιοικητικό δίκτυο στήριξης του Παλαιστινιακού ζητήματος, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να ασκήσει την επιρροή του για την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με ανθρώπινα δικαιώματα και διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Με τη σειρά του, ο κ. Καρβέλας υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Συνάμα, ενημέρωσε τον πρέσβη για την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, καθώς και για το έργο και τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής, ευχαριστώντας τον για την τιμητική επίσκεψή του στην περιοχή.

Με το πέρας της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή δώρων σε ανάμνηση της συνάντησης. Τέλος, ο κ. Τουμπάσι επισκέφθηκε τον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Φοινικούντα, όπου και προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας.


NEWSLETTER