Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 09:23

Επανεξετάζονται οι ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου: Εντονες αντιδράσεις για το δρόμο-γρίφο

Γράφτηκε από την
Επανεξετάζονται οι ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου: Εντονες αντιδράσεις για το δρόμο-γρίφο

 

 

Προβληματισμός υπάρχει στη δημοτική αρχή Καλαμάτας για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου, για την πεζοδρόμηση και τη μονοδρόμηση, καθώς εκδηλώνονται αντιδράσεις από επιχειρηματίες, ενώ γκρίνια καταγράφεται από οδηγούς αυτοκινήτων και ιδιοκτήτες ταξί.

Για το λόγο αυτό συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, για να αξιολογήσει τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και τις ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Οι αντιδράσεις αφορούν το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση, ότι μεταξύ της πεζοδρόμησης (Φαρών - Ακρίτα) και της μονοδρόμησης (Ηρώων - Αύρας) παρεμβάλλεται τμήμα με κανονική κίνηση των οχημάτων (Ακρίτα - Ηρώων), αλλά και γενικά την εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Η δημοτική αρχή φαίνεται να θέλει να έχει μια ξεκάθαρη και αντικειμενική εικόνα της κατάστασης, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση για βελτίωση, διόρθωση ή και πρόωρη ακύρωση κάποιου μέτρου. Γι’ αυτό και αναμένεται από σήμερα έως και τη Δευτέρα να εξεταστεί και να επανεκτιμηθεί η εικόνα της Ναυαρίνου σε όλο το μέτωπο των παρεμβάσεων.

Χθες, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τμήμα της Ναυαρίνου, όπου τέθηκαν σε εφαρμογή προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα, συνάντησαν το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο στο γραφείο του, παρουσία της αντιδημάρχου Ελένης Αλειφέρη.

Κατά τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σε σχέση με τα προσωρινά μέτρα, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις, ώστε να αρθούν τα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν εντοπίσει και καταγράψει. Υπήρξε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και δέσμευση του δημάρχου για επαναξιολόγηση των μέτρων που είναι σε ισχύ.


NEWSLETTER