Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 10:10

Καλαμάτα: Σκέψεις για ανάκληση της μονοδρόμησης στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Σκέψεις για ανάκληση της μονοδρόμησης στη Ναυαρίνου


Διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις είχε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αντικείμενο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ναυαρίνου.

Ο προβληματισμός είναι έντονος και θεωρείται πολύ πιθανό να παρθούν πίσω τα μισά από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και ειδικότερα η μονοδρόμηση μεταξύ Ηρώων και Αύρας, για την οποία αντιδρούν επιχειρήσεις.
Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος έχει προγραμματίσει από χθες μέχρι και αύριο, τις ώρες της παρέμβασης, μετά τις 8 το απόγευμα, να βρεθεί στη Ναυαρίνου και να διαμορφώσει όσο το δυνατόν ξεκάθαρη προσωπική άποψη για την εικόνα, στο τμήμα της μονοδρόμησης. Και όλα αυτά ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν και θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα.
Στις χθεσινές συναντήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας. Επίσης, σε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου συμμετείχε ο Καλαματιανός πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα έως τώρα δεδομένα, καθώς και οι απόψεις που έχουν δημόσια καταγραφεί σχετικά με τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα επί της Ναυαρίνου, στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης που θα υπάρξει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο δήμαρχος, μάλιστα, φέρεται να ζήτησε απόψεις και προτάσεις από την αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή, τη Δημοτική Αστυνομία και τον Π. Παπαντωνίου.
Να αναφέρουμε ότι πέρα από την γκρίνια οδηγών για τις ουρές σε Φαρών, Ακρίτα και Καρακούση, στις προσωρινές ρυθμίσεις της Ναυαρίνου αντιδρούν επαγγελματίες της οδού, στο τμήμα της μονοδρόμησης, που ζητούν να επανέλθει το παλιό μόνιμο καθεστώς με διπλή κυκλοφορία σε όλο το δρόμο.
Να υπενθυμίσουμε ότι με τα προσωρινά μέτρα στη Ναυαρίνου εφαρμόζεται “τριχοτόμηση”, με πεζοδρόμηση μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, κανονική διπλή κυκλοφορία μεταξύ Ακρίτα - Ηρώων και μονοδρόμηση μεταξύ Ηρώων - Αύρας (με κίνηση από Ανατολή - παραλία προς Δύση - πόλη). Στοιχείο που δέχεται έντονη κριτική, καθώς χωρίς ενιαία και τολμηρή αντιμετώπιση προκαλείται μπέρδεμα και σύγχυση στους οδηγούς, ντόπιους και κυρίως επισκέπτες.
Γ.Σ.


NEWSLETTER