Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 09:39

Μετά την αποτυχία των ρυθμίσεων στη Ναυαρίνου: Μόνο σοβαρές αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο

Γράφτηκε από την
Μετά την αποτυχία των ρυθμίσεων στη Ναυαρίνου: Μόνο σοβαρές αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο

Μπορεί να απέτυχαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου -πράγμα αναμενόμενο με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν- και να πηγαίνει για ανάκληση και η προσωρινή πεζοδρόμηση μεταξύ Φαρών και Ακρίτα σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, όμως η ανάγκη για αλλαγή στο παραλιακό μέτωπο δεν θα πρέπει να υπονομευτεί.

Υπάρχει η βούληση δημοτικών παρατάξεων και του Συμβουλίου της Κοινότητας, που θα επαναφέρουν τη συζήτηση το επόμενο διάστημα, ώστε έγκαιρα και οργανωμένα να σχεδιαστούν οι αλλαγές στην παράκτια ζώνη.
Υπάρχει και το εργαλείο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που ο σχεδιασμός της βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προσφέρει αξιοπρόσεκτες κι εφαρμόσιμες προτάσεις.
Προτάσεις που με πολιτική βούληση, γενναιότητα και ανοιχτό μυαλό θα οδηγήσουν σε αλλαγές τα αμέσως επόμενα χρόνια και όχι στην 15ετία και την 20ετία που θα ολοκληρωθεί το πολεοδομικό σχέδιο της επέκτασης της Ανατολικής Παραλίας.
Στον άμεσο σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του δήμου πρέπει να ενταχθούν και οι διανοίξεις των κάθετων στη Ναυαρίνου οδών, με πρώτη και καλύτερη τη Βουλγαροκτόνου, παρά το όποιο κόστος της.


NEWSLETTER