Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 16:10

Κατσίβελας κατά δημοτικής αρχής: “Βιομηχανία διασπάθισης δημοτικού χρήματος”

Γράφτηκε από τον
Κατσίβελας κατά δημοτικής αρχής: “Βιομηχανία διασπάθισης δημοτικού χρήματος”

 

 

«Δημιουργείται ένας δήμος παρανομίας και μια βιομηχανία διασπάθισης δημοτικού χρήματος» σημειώνει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Συνδέσμου Υδρευσης «Καπετάν Τέλλος Αγρας» και την εγγραφή τεσσάρων νέων κωδικών για μελέτες που αφορούν τον αγωγό μεταφοράς του νερού.

Ασκεί δριμεία κριτική τόσο στο δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη όσο και στον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Χαράλαμπο Αυρηλιώνη. Μάλιστα καταθέτει και τα σχετικά έγγραφα αναρτημένα στη “Διαύγεια”, όπου φαίνεται ότι από το 2015 είχαν αποφασιστεί μελέτες, που είχαν ανατεθεί και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν ήδη πληρωθεί.

Χαρακτηριστικά παρουσιάζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου στις 4/12/2015 όπου αποφασίστηκε η ανάθεση και πληρωμή των εξής μελετών: Μελέτη βελτίωσης υδραγωγείου Συνδέσμου Υδρευσης (τμήμα

Παλαιό Λουτρό - Τουλούπα Χάνι) 50.000 ευρώ. Μελέτη αδειοδότησης υδροληψίας Πηγών Παλαιού Λουτρού και περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργου «Βελτίωση υδραγωγείου Συνδέσμου» 9.225 ευρώ. Τοπογραφική μελέτη υδραγωγείου από Τουλούπα Χάνι ως οικισμούς Δ.Ε. Γαργαλιάνων 17.712 ευρώ. Μελέτη διαχείρισης υδατικών πόρων Συνδέσμου και συμπληρωματικές μελέτες αξιοποίησης 17.712 ευρώ. Υδραυλική μελέτη υδραγωγείου Συνδέσμου ως οικισμούς Δ.Ε. Γαργαλιάνων 17.712 ευρώ. Επίσης τις αποφάσεις για τις αναθέσεις των εξής μελετών: Μελέτη διαχείρισης υδατικών πόρων Συνδέσμου και συμπληρωματικές μελέτες αξιοποίησης. Τοπογραφική μελέτη υδραγωγείου από Τουλούπα Χάνι ως οικισμούς Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Υδραυλική μελέτη υδραγωγείου Συνδέσμου από Τουλούπα Χάνι ως οικισμούς Δ.Ε. Γαργαλιάνων που έχουν γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και την ανάθεση γεωλογικής μελέτης για την αδειοδότηση υδροληψίας πηγών Παλαιού Λουτρού, που έχει γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Ακόμα παρουσιάζει και τα εντάλματα πληρωμής του 2016 για τη γεωλογική μελέτη για την αδειοδότηση υδροληψίας πηγών Παλαιού Λουτρού και για τη μελέτη βελτίωσης υδραγωγείου Συνδέσμου Υδρευσης (τμήμα Παλαιό Λουτρό - Τουλούπα Χάνι).

Από εκεί και πέρα ο κ. Κατσίβελας αναφέρει: «Φαίνεται ότι έχουν παραφρονήσει. Φαίνεται ότι πιστεύουν ότι απευθύνονται σε χαζούς ή αφελείς. Φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτή η κοινωνία δεν έχει αρχές και δεν έχει αντανακλαστικά να αντισταθεί σε κάθε αυθαιρεσία τους, παραλογισμό τους, εμμονή τους, που δεν είναι βεβαίως άδολες και άμωμες. Αποδεικνύεται ότι θέλουν να πνίξουν την κοινωνία μας στην προσωπική τους τρικυμία. Αποδεικνύεται ότι αν παραμερίσεις τις φανφάρες τους δεν μένει παρά η απόλυτη γύμνια. Αποδεικνύεται ότι πίσω από τη χυδαία λασπολογία και την      προσβολή καθενός, που αισθάνεται την υποχρέωση να αντισταθεί και αγανακτεί στις δόλιες συμπεριφορές τους, δημιουργείται ένας δήμος παρανομίας και μια βιομηχανία διασπάθισης δημοτικού χρήματος.

Ο κ. Αυρηλιώνης πήρε εντολή να εκπονήσει μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού Αλικοντουζίου. Και έπρεπε να εκτελέσει την εντολή. Πήρε τους νέους μελετητές από το χέρι -δεν μας είπαν πώς τους βρήκαν αλήθεια- και ξεκίνησε σαν πρωινό περίπατο με σύνεργα και drone και με ιχνηλάτη τον τεχνικό που φροντίζει επί δεκαετίες τον αγωγό να αρχίσει την εκπόνηση της μελέτη του. Εκεί ψηλά στα βουνά άκουσε ότι ήδη γίνεται μελέτη και ότι είναι στο τέλος της. Επαθε αυτό που λέει ο λαός «κόλπο». Κατέβηκε κάτω και έψαξε και δεν βρήκε τίποτα παρά μόνο μια «προμελέτη» όπως ισχυρίζεται. Και έβαλε και την υποψήφια εταιρεία να ψάξει και του επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των ερευνών του. Και έφτασε στο άκρον άωτον της ανευθυνότητας να επικαλείται την εταιρεία, με την διά τηλεφώνου ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου αυτής, για την αναγκαιότητα της εκπόνησης νέας μελέτης μιας και όπως υποστηρίζει, τέτοια μελέτη δεν υπάρχει υπό εκπόνηση και εγώ θα έλεγα και κοντά στην ολοκλήρωσή της. Σε μένα δεν απευθύνθηκε μήπως και ήξερα κάτι, στον πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το ίδιο, στον κ. Κουγιανό μελετητή του έργου παρομοίως, για τον κ. Αντωνόπουλο ούτε λόγος. Αλήθεια πού έψαχνε; Πώς έψαχνε; Τι έψαχνε; Και εγώ λέω δεν έψαξε γιατί δεν ήθελε να βρει, γιατί αν εύρισκε πώς θα επιχειρούσε την ανάθεση των τεσσάρων νέων μελετών και το «παρκάρισμα» των 100.000 κοντά ευρώ και μιας κρυφής που ακόμα δεν έχει φανεί για την «ωρίμανση του φακέλου» με άδηλο ακόμα ποσόν. Αναρωτιέμαι πώς θα προχωρήσουν σε νέες αναθέσεις χωρίς την προηγούμενη λύση των συμβάσεων που έχει ο Σύνδεσμος με τους υπάρχοντες μελετητές; Αναλογίζονται τις οικονομικές συνέπειες;

Για του λόγου το αληθές καταθέτω επίσημα έγγραφα του Συνδέσμου, τα οποία άλλωστε είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια» και μπορούν να τα προσεγγίσουν όλοι, πλην απ’ ό,τι φαίνεται των κ.κ. Λεβεντάκη και Αυρηλιώνη κ.λπ. Από ό,τι καταλαβαίνετε υπάρχουν συμβάσεις και έχουν πληρωθεί και εργασίες οι οποίες έχουν παραδοθεί στον δήμο και υπάρχουν και εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν. Αν δεν έχετε στην τεχνική σας υπηρεσία τους φακέλους του έργου τουλάχιστον αναζητήστε τους από τους μελετητές τού έργου. Αν τους έχετε και δεν τους καταλαβαίνετε δώστε τους σε άλλους να σας τους εξηγήσουν. Αν τους έχετε και τους κρύβετε έχετε πρόβλημα.

Λοιπόν κ. Αυρηλιώνη, επειδή ένα χρόνο κοιμάστε και απ’ ό,τι αποδεικνύεται άλλα ονειρεύεστε, θα απευθυνθείτε στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας να μάθετε για τη μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης, που συνδέει του Γαργαλιάνους με τον Μάραθο και που χρειάζεται να γίνει για να εκδοθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άδεια εκτέλεσης του έργου. Είναι η μόνη υπηρεσία που υπολείπεται να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για να ολοκληρωθεί, όλες οι άλλες έχουν γνωμοδοτήσει θετικά. Αφού πάρετε αυτή την απόφαση θα απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη για την έκδοση της απόφασης. Τη μετατόπιση του αγωγού θα την κάνετε στο σχέδιο σε συνεργασία με την τεχνική μας υπηρεσία και με τους μελετητές του έργου. Μετά θα επικοινωνήσετε με τον κ. Κουγιανό για την ολοκλήρωση της λεπτομερούς τοπογραφικής μελέτης του αγωγού και θα του ζητήσετε να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Και τελειώσατε. Εκτιμώ ότι αν το πάρετε ζεστά σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και θα προλάβετε να καταθέσετε πρόταση για χρηματοδότηση. Κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω για σας.

Πάντως κόψτε τα παραμύθια και τα «κόλπα» και μαζευτείτε.

ΥΓ 1. Αλήθεια πέστε μας πώς καταφέρατε χωρίς καμία σημαντική αύξηση του πληθυσμού και χωρίς καμία ιδιαίτερη τουριστική κίνηση να ξεμείνουν και οι τρεις πόλεις από νερό.

ΥΓ 2. Μια προσωπική συμβουλή, μην υπογράφετε αλόγιστα ό,τι σας υπαγορεύουν γιατί την ώρα της κρίσης θα σας εγκαταλείψουν».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER