Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 16:29

Δήμος Καλαμάτας: Θα καλυφθούν τα κενά στην καθαριότητα των σχολείων

Γράφτηκε από την

“Από τις ώρες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, για την καθαριότητα των σχολείων, λείπουν περίπου 50 ώρες. Τις ώρες αυτές ο Δήμος Καλαμάτας, ως οφείλει, θα τις καλύψει από δημοτικούς πόρους και εν συνεχεία θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα”.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με την ευκαιρία μιας ακόμα συνάντησης εργασίας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε χθες στο δήμο, με πρωτοβουλία του δημάρχου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τα τυχόν κενά ή προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν και όλα να είναι έτοιμα κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, α’ και β’ βαθμού, ως κυρίαρχο θέμα τέθηκε η λειτουργία των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί κεντρικά σε σχέση με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων και στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από τα μέτρα λόγω του κορονοϊού.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας έχει στην ευθύνη του, να συντηρεί και να λειτουργεί, 96 σχολικές μονάδες σε 76 σχολικά συγκροτήματα. Στόχος είναι να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πάρα πολλές παρεμβάσεις, πέρυσι εξελίχθηκαν δύο εργολαβίες άνω των 400.000 ευρώ, ενώ φέτος προετοιμάζουμε νέες παρεμβάσεις με μία μελέτη που αγγίζει τα 800.000 ευρώ. Το κυρίαρχο ωστόσο σήμερα είναι τα ζητήματα υγιεινής στα σχολεία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το προσωπικό καθαριότητας προσπαθούμε να τα επιλύσουμε το συντομότερο. Είμαστε έτοιμοι αύριο να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, δυστυχώς όμως, από τις ώρες που έχουν δοθεί από το υπουργείο λείπουν περίπου 50 ώρες. Τις ώρες αυτές ο Δήμος Καλαμάτας, ως οφείλει, θα τις καλύψει από δημοτικούς πόρους και εν συνεχεία θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα. Ο,τι άλλο χρειαστεί (αντισηπτικά, είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ.), ο δήμος θα στηρίξει με τις δυνάμεις που διαθέτει προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα”.
Πέρα από τους αιρετούς τους υπηρεσιακούς και τη γ.γ. του δήμου, στη συνάντηση συμμετείχαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θ. Σιούτη και Ν. Πεφάνης, αντίστοιχα, και ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Β. Γεωργιόπουλος.