Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 09:21

Καλαμάτα: Η Ενωση Γονέων με Βασιλόπουλο για την ομαλή λειτουργία των σχολείων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Κραυγή αγωνίας και ανησυχίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τις ελλείψεις σε καθαρίστριες και τα τμήματα σχολείων με πολλά παιδιά, μπρος στον κίνδυνο του κορονοϊού, απηύθυναν χθες το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καλαμάτας, μέλη της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων.

Ζητούν εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και να γίνει αποσυμφόρηση των μεγάλων τμημάτων της πόλης.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο στην είσοδο του Δημαρχείου, ο δήμαρχος, που κατέβηκε από το γραφείο του, παραδέχτηκε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις και διαβεβαίωσε πως “ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε για την καθαριότητα, τα σχολεία θα είναι καθαρά”.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Γρηγόρης Οικονομόπουλος είπε στον δήμαρχο ότι “έχουμε τμήματα με 27 μαθητές, τώρα που τα κρούσματα είναι τριπλάσια και τετραπλάσια. Οι καθαρίστριες δεν έχουν πάει στα σχολεία, τα σχολεία είναι ακαθάριστα 2 μήνες και οι Σύλλογοι Γονέων τα καθαρίζουν. Ξεκινάμε με φόβους και ανησυχίες. Είναι δυνατόν να έχουμε λιγότερες ώρες καθαριότητας από πέρσι; Εμείς θα βάλουμε πανό διαμαρτυρίας στις εισόδους των σχολείων και θέλουμε να βάλει πανό και ο Δήμος Καλαμάτας”.

Ο πρόεδρος επέκρινε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που “ήρθε στην Καλαμάτα και μας κουνούσε το δάχτυλο” και σημείωσε “ζητάμε βοήθεια”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “στοίχημα είναι η ορθή λειτουργία των σχολείων και οφείλουμε όλοι μαζί σε συνεργασία να το κερδίσουμε”. Και πρόσθεσε: “Μας προβληματίζει, θα έπρεπε να τρέξει νωρίτερα η διαδικασία. Εχουμε έλλειψη στις καθαρίστριες. Θα καλύψουμε, όμως, όλες τις ώρες για να μην υπάρχει πρόβλημα καθαρισμού στα σχολεία. Κάναμε 4 συσκέψεις αυτή την εβδομάδα, θα είμαστε μια χαρά τη Δευτέρα το πρωί. Αν δεν προλαβαίνουν οι καθαρίστριες, θα βάλουμε εξωτερικά συνεργεία. Πρέπει να διαθέσουμε επιπλέον ώρες, να έχουμε περισσότερες πλήρους, από 12 να γίνουν 20 και να είναι 4ωρες οι μερικής. Θα μας κάνουν να τρέχουμε να μοιράσουμε μάσκες και παγουρίνα το Σαββατοκύριακο”.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου ρώτησε τι θα γίνει με το σχολείο τους, που το βράδυ φιλοξενεί το Νυχτερινό.

Απαντώντας στον δήμαρχο, ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Γρ. Οικονομόπουλος είπε ότι “εμείς θέλουμε συνεργασία, στις συσκέψεις να έρχονται και οι γονείς” και σημείωσε: “Θέλουμε να είναι καθαρά τα σχολεία. Κάθε σχολείο χρειάζεται 2 καθαρίστριες. Δεν καλύπτονται με μισή ώρα παραπάνω και 8 παραπάνω πλήρους απασχόλησης. Να γίνουν 8ωρες οι 25 με το μικρό ωράριο. Να πάρει πρωτοβουλία ο δήμος, η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Η υγεία των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι κόστος”.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι “όπως κάναμε με τους εκπαιδευτές των ΚΔΑΠ, που θα έπρεπε να φύγουν 30, αλλά δε θα φύγει κανένας, θα κάνουμε κι εδώ” και δήλωσε: “Ο,τι χρειάζεται, θα το κάνουμε για την καθαριότητα. Δεν μπορούμε να βάλουμε παραπάνω ώρες, αλλά τα σχολεία θα είναι καθαρά. Πέρσι οι καθαρίστριες που ήταν με σύμβαση έργου καθάριζαν όποτε ήθελαν. Φέτος θα είναι το πρωί και το απόγευμα, για τα απογευματινά σχολεία”.
Οταν ο πρόεδρος επεσήμανε ότι “τα τμήματα είναι το πιο σοβαρό, στο Γυμνάσιο Παραλίας τμήματα με 27 παιδιά”, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως “αν μας φέρουν αίτημα για διαχωρισμό σε αίθουσες, θα το κάνουμε”.

Γ.Σ.