Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 09:51

Σκληρή αντιπαράθεση Αθανασόπουλου - Τσώνη: Ανάβει… φωτιές το πόρισμα της ΚΕΑΔΗΜ

Γράφτηκε από την
Σκληρή αντιπαράθεση Αθανασόπουλου - Τσώνη: Ανάβει… φωτιές το πόρισμα της ΚΕΑΔΗΜ


Φωτιές ανάβει στο Δήμο Μεσσήνης το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου της ΚΕΑΔΗΜ, το οποίο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα προεόρτια της αναμενόμενης σκληρής αντιπαράθεσης ξεκίνησαν χθες με επίθεση του τέως δημάρχου Γιώργου Τσώνη στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, με αφορμή τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατηγορεί τον δήμαρχο πως “διοικεί το δήμο με πρωτόγονες πρακτικές και φασιστικό τρόπο, καταργώντας επί της ουσίας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος επισημαίνει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη “θα του δοθεί η ευκαιρία να απολογηθεί για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την ΚΕΑΔΗΜ. Την Τετάρτη λοιπόν τα σπουδαία”.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Γ. Τσώνης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Κλείνοντας ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Μεσσήνης και εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της πανδημίας, αποφάσισαν ο κ. Αθανασόπουλος και οι αντιδήμαρχοί του να διοικήσουν το δήμο με πρωτόγονες πρακτικές και φασιστικό τρόπο καταργώντας επί της ουσίας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Αθανασόπουλος και το εκτελεστικό του όργανο, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φύκιρης λειτουργώντας ως διορισμένοι, θυμίζοντας άλλες εποχές, καταργούν νόμους και αξιοπρέπεια, μας απαγορεύουν να εκθέσουμε και να καταγραφούν οι θέσεις μας και οι απόψεις μας για μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν το δήμο και την αναπτυξιακή του πορεία”.
Υποστηρίζει ότι “δεν τον βόλευε ένα κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα ακούγονταν απόψεις και θα έμπαιναν ερωτήσεις, οπότε θα ήταν και ο ίδιος υποχρεωμένος να απαντήσει”. Αναφέρει πως “προέβησαν σε μεγάλο ατόπημα στο τελευταίο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Φιλοσοφικό Κέντρο. Αφενός αποφάσισαν ετσιθελικά να μην καλέσουν τα Μ.Μ.Ε. την ώρα που συζητούνταν σημαντικά θέματα για το δήμο, όπως για την αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδίου και το πανηγύρι της Μεσσήνης, γιατί άραγε;” και κάνει λόγο για “φίμωση στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στα Μ.Μ.Ε.”.
Στη συνέχεια απευθύνει διάφορα ερωτήματα προς τον κ. Αθανασόπουλο, όπως: “Τι σχέση έχετε εσείς με το έργο της παιδικής χαράς στην Μπούκα και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο της Μπούκας όσο και στην πόλη της Μεσσήνης; Τι σχέση έχετε με τα αντιπλημμυρικά στη Μεσσήνη και στα χωριά που βγάζετε φωτογραφίες και καμαρώνετε, τι σχέση έχετε με την αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδίου και με τις δημοπρατούμενες εργολαβίες, λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο "Ζορμπάς"; Τι σχέση έχετε με τα έργα και την υποδομή της ΔΕΥΑΜ; Πού ήσασταν όταν κατασκεύαζα με δικούς μου προσωπικούς πόρους με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΜ -και σε άψογη συνεργασία με τον κ. Λεμπέση και τον κ. Μπουρίκα που τους ευχαριστώ δημόσια για αυτή την άριστη συνεργασία που είχαμε- περίπου 20 χλμ. δικτύων ύδρευσης στο Αχλαδοχώρι - Ανδριανή - Αβραμιού - Ανάληψη και όχι μόνο. Πού είναι και πού διατέθηκαν τα χρήματα ύψους 449.000 ευρώ από χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών τον Απρίλιο του 2019 (είχε αναρτηθεί στη "Διαύγεια") και προορίζονταν για εξόφληση εργολάβου για τις επιμέρους εργασίες στην ανάπλαση της πλατείας του ιστορικού κέντρου Μεσσήνης (για την ολοκλήρωση του έργου 180.000€), για τη Βαλύρα 60.000€, για την Ανδρούσα 50.000€, για το Χατζή 50.000€, για το Κλήμα 20.000€, για τη Λογγά 50.000€ και τα υπόλοιπα χρήματα από το συγκεκριμένο κονδύλι για χρήση ανάλογα με τις ανάγκες του δήμου.
Ενημερώστε με σας παρακαλώ για τα περίπου 200.000€ που λάβατε για προστασία των συνδημοτών μας λόγω της πανδημίας, αν την έχουν δει με κάποιο τρόπο οι συνδημότες μας ή προσλάβατε κόσμο για να εξυπηρετήσει αυτούς που τους είχατε τάξει τακτοποίηση προεκλογικά; Το μόνο που καταφέρατε να κάνετε στη θητεία σας είναι να καταργήσετε το έργο του αρδευτικού δικτύου Τρικόρφου, έργο ήδη δημοπρατημένο! Και το έργο ανάπλασης του σταδίου Μεσσήνης με τη δικαιολογία ότι το στάδιο δεν απαιτεί στατική επάρκεια και σκεπαστή κερκίδα αλλά νέο ταρτάν… μήπως επειδή το ταρτάν είναι προμήθεια και όχι έργο; Καταργήσατε επί της ουσίας την Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς να προσλάβετε ούτε έναν μηχανικό παρόλο που έφυγαν αρκετοί, πώς θα παρακολουθήσετε τόσα έργα; Ποιοι θα μελετήσουν τα επόμενα; Απεναντίας για να εξυπηρετήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις χαρίσατε όλους τους ειδικούς συνεργάτες στο Τμήμα Προγραμματισμού και στον κ. Παπαγεωργίου για να προγραμματίσει και να προωθήσει όλα τα έργα και όλα τα προγράμματα μαζί με το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου. Και η πρώτη βόμβα έσκασε! Η Περιφέρεια ζήτησε από το δήμο να καταθέσει πρόταση με ολοκληρωμένο και τεχνικά επαρκή φάκελο για έργο 2,8 εκ. που αφορούσε στην αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Μεσσήνης. Η απάντηση της Περιφέρειας ήταν απορριπτική, σχολιάζοντάς τον ως τον πλέον ελλιπή φάκελο που κατατέθηκε”.
Ολοκληρώνοντας, εκφράζει ανησυχία ότι “πολλά από τα έργα που έχουν ενταχθεί και προγραμματιστεί κινδυνεύουν να χαθούν” και υποστηρίζει πως “μπορεί να σιωπούμε, αλλά ποτέ δεν κωφεύουμε και δεν φιμωνόμαστε, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για το καλό του δήμου!”.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος σημειώνει: “Τα έργα και οι ημέρες του Γιώργου Τσώνη ως δημάρχου Μεσσήνης είναι γνωστά και κρίθηκαν στις εκλογές. Ο κ. Τσώνης αδυνατεί να καταλάβει τι έφταιξε και νομίζει ότι έχει κάνει τεράστιο έργο, το οποίο δεν το είδε και δεν το κατάλαβε κανένας άλλος πέρα από τον ίδιο. Αφού χρέωσε την ήττα σε όλους τους συνεργάτες του, οι οποίοι τον ανάγκασαν σε παραίτηση ακόμα και από την παράταξή του, τώρα θυμήθηκε ότι φιμώνεται επειδή έγινε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με διαδικαστικά θέματα διά περιφοράς, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και για λόγους προστασίας της υγείας όλων μας.
Εχει δίκιο πάντως, γιατί χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις μεστές τοποθετήσεις του, το σεβασμό του στο διάλογο και τη δημοκρατική αντιπαράθεση! Ας μην ανησυχεί όμως ο τέως δήμαρχος. Θα έχει την ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη να ενημερωθεί για την πορεία των πραγματικών έργων του δήμου που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε και όχι των φανταστικών που επικαλείται αυτοθαυμαζόμενος. Θα του δοθεί τέλος η ευκαιρία να απολογηθεί για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την ΚΕΑΔΗΜ. Την Τετάρτη λοιπόν τα σπουδαία”.


NEWSLETTER